Vévodkyně Meghan: V Británii vůbec NEMÁ CO DĚLAT?

Meghan Markle 8

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

24. listopadu 2019 16:36 | Aktualizováno: 26. listopadu 2019 0:34

Meghan Markle je sice nazývána britskou vévodkyní, ve skutečnosti jde ale o zavádějící pojem. Do Británie totiž oficiálně nepatří, protože dodnes nemá tamní občanství! A nějakou dobu ještě mít nebude.

Meghan si o občanství zažádala před dvěma lety, když se zasnoubila s princem Harrym. Úřady ale k Meghan přistupují jako k obyčejnému člověku a žádost o občanství stále vyřizují.

Tvrdí to server Daily Mail s odkazem na svůj zdroj. Žádost o britské občanství je zdlouhavá a může trvat i několik let. Podmínkou je setrvat v zemi nějakou dobu, a tu Meghan zatím nesplnila.

Jak už stars24.cz informoval dříve, Meghan je stále občankou USA, a tak musí daně odvádět tam. A nejde rozhodně o malé částky. Spojeným státům musí platit daně z příjmů, bydlení, z výdělků, dokonce i z oblečení které si koupí. A částka může šplhat do ohromných čísel.

To ale není vše. Americká daňová povinnost připadla po svatbě i na prince Harryho. To znamená, že peníze a majetek v hodnotě 17 milionů liber, které zdědil po princezně Dianě a za které již platí ve Velké Británii roční daň z příjmu, by mohly být rovněž předmětem amerického zdanění.

Americké daně padají také na syna Archieho. A v součtu mohou částky za celou rodinu šplhat do stovek tisíc korun až milionů. Královská rodina si proto podle serveru najala americké daňové odborníky, kteří jim pomohou orientovat v zapojení královské rodiny do daňového systému USA.

Témata: Meghan Markle Princ Harry Velká Británie