Královna a Charles: VYHAZOV PRINCE upekli v zákulisí!

Královna Alžběta II. a princ Charles 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

21. listopadu 2019 9:58

Královská rodina se včera otřásla v základech. Skandály pronásledovaný princ Andrew už nebude dál plnit své povinnosti. Ve Velké Británii jsou přesvědčeni, že dostal vyhazov od královny a jejího syna Charlese. Co všechno o tom víme?

Buckinghamský palác včera oznámil, že princ Andrew na delší čas zanechává veřejných povinností kvůli vývoji kolem svých někdejších styků s finančníkem Jeffreym Epsteinem. Na poddané to mohlo působit jako svévolné rozhodnutí vévody z Yorku, pravda je ale jiná.

„Charles se jako následník trůnu podílel na rozhodnutí. Věděl, že je třeba něco udělat. Vévoda si zase uvědomil, že už nemá smysl dál bojovat. Jeho královská kariéra je u konce,“ prozradil serveru thesun.co.uk zdroj přímo z paláce s tím, že pod patronátem prince Andrewa nezůstane jediná organizace.

Lidé z okolí prince popsali, co se v posledních hodinách vlastně odehrálo. „Královna si předvolala vévodu do Buckinghamského paláce, aby mu sdělila své rozhodnutí. Byla to zdrcující chvíli pro oba dva. Jeho reputace je ale v troskách. Není pravděpodobné, že by ještě kdy plnil královské povinnosti. Je z toho znechucený,“ řekl webu přítel Andrewa.

Ačkoliv se královská rodina zachovala velice rozhodně, úplně vydědit Andrewa nechce. „Královna mu řekla, že je nadále členem královské rodiny. Pořád se bude účastnit Trooping the Colour (oficiální oslavy narozenin královny – pozn. red.) a bude na balkoně během důležitých událostí,“ dodal zdroj z Buckinghamského paláce.

Témata: Královna Alžběta II. Král Charles III. (Karel III.) princ Andrew (syn královny Alžběty) královská rodina (gbr)