Královna na mrtvici: Skandálně se chovající princ to zabalil!

Královna Alžběta II. 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

20. listopadu 2019 21:08

Britská královská rodina přichází o jednoho ze svých členů. Stalo se totiž něco nevídaného. Jeden z princů, kterého provází v těchto dnech skandály, požádal královnu, aby ho zbavila královských povinností. Jak na to panovnice reagovala?

Královna Alžběta je kvůli skandálním kontaktům jednoho ze synů údajně na prášky. Otázkou je, jestli ji nejnovější vývoj uklidní. Princ Andrew oznámil, že na delší dobu zanechává veřejných povinností kvůli vývoji kolem svých někdejších styků s americkým finančníkem Jeffreym Epsteinem.

Druhý nejstarší syn královny Alžběty dnes oznámil, že panovnice vyhověla jeho žádosti ohledně odchodu z veřejného života. Kontaktů s Epsteinem, který před srpnovou sebevraždou čelil obviněním ze sexuálního zneužívání mladistvých, prý nadále „jednoznačně lituje“. Bratr prince Charlese čelí obviněním, že se sám zapojil do takového zneužívání.

„V průběhu několika posledních dní mi začalo být jasné, že okolnosti související s mými někdejšími styky s Jeffreym Epsteinem se staly výraznou komplikací pro práci mé rodiny a důležitou práci řady organizací a charit, které s hrdostí podporuji,“ uvedl vévoda z Yorku.

Přátelství prince Andrewa s Epsteinem je dlouho známou skutečností, od smrti finančníka v cele vězení je ale předmětem zvýšené pozornosti. Vévoda dnes uvedl, že svého neuváženého vztahu s Epsteinem nadále lituje a že cítí hlubokou soustrast se všemi osobami, které tento případ zasáhl. Je prý připraven úřadům pomáhat při vyšetřování údajných sexuálních zločinů.

Témata: Královna Alžběta II. princ Andrew (syn královny Alžběty) královská rodina (gbr)