Jste jako Freddie Mercury? Díky aplikaci to můžete zjistit!

Freddie Mercury 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. listopadu 2019 20:38

Měli byste na to nahradit již nežijícího zpěváka Freddieho Mercuryho v kapele Queen, která dodnes koncertuje? Teď to můžete zjistit díky nové webové aplikaci. Troufnete si to zkusit?

Na den přesně za týden si bude celý svět připomínat, že od smrti legendárního zpěváka Freddieho Mercuryho uplynulo už 28 let. V těchto dnech se můžete vžít do jeho kůže díky jedné aplikaci. Její vydání ale souvisí s jiným výročím. Vyšla totiž na počest prvního živého představení hitu Bohemian Rhapsody před 44 lety.

Na projektu spolupracovala společnost Google s hudebním vydavatelstvím Universal Music Group. Aplikace porovnává váš pěvecký projev s frontmanem kapely Queen za pomoci umělé inteligence, která má za úkol porovnání záznamu pořízeného mikrofonem a originální nahrávky.

Software provádí analýzu záznamu hlasu v parametrech, jako jsou čistota, zabarvení či melodie. Výsledkem je aplikací udělené hodnocení mezi nulou a 100 body. Číslo má zrcadlit, jak blízko k hudební legendě máte.

Pokud si chcete aplikaci vyzkoušet, stačí kliknout na tento odkaz. Mějte ovšem na paměti, že Freddie Mercury je dodnes považován za jednoho z nejlepších zpěváků historie.

Témata: Freddie Mercury