Zemřela zpěvačka France Gall. Její hit znal snad každý

France Gall

Autor: Jan Novák, stars24.cz

8. ledna 2018 4:17

Další rána pro francouzskou hudební scénu. V neděli zemřela ve věku 70 let francouzská zpěvačka France Gall. Známá umělkyně, kterou znali lidé po celém světě díky hitu Ella, elle l’a, prohrála boj s rakovinou.

Teprve nedávno, 6. prosince zemřel francouzský zpěvák Johnny Hallyday. Včera, v neděli ve věku 70 let zemřela francouzská zpěvačka France Gall, která se proslavila v 60. a 70. letech. Nejvíce však lidem utkvěla v paměti chytlavá píseň Ella, elle l’a. Tu přezpívala například i Mylene Farmer. Gall podlehla rakovině. Informaci podle agentury AFP potvrdila její mluvčí.

Populární zpěvačka pocházela z rodiny, kde její otec byl úspěšný muzikant, který psal texty k písním šansoniéra Charlese Aznavoura. Sláva France přišla už v šestnácti letech. Dokonce v roce 1995 vyhrála Eurovizi, nikoliv za Francii, ale v barvách Lucemburska.

Dožila se 70 let věku. Bohužel její manžel skonal už ve 44 letech (1992) na infarkt. O pět let později podlehla cystické fibróze její dcera Pauline.

Od prosince trávila Gall svůj poslední čas v nemocnici, kde bojovala s těžkou infekcí. Její šance na uzdravení byly minimální.

Témata: France Gall úmrtí