Michael Schumacher: Jeho žena Corinna PROLOMILA MLČENÍ!

Corinna Schumacher 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

11. listopadu 2019 21:53 | Aktualizováno: 14. listopadu 2019 12:12

Od nehody, při níž byl vážně zraněn slavný jezdec Michael Schumacher, uplynulo skoro 6 let. Jeho manželka Corinna nyní poskytla rozhovor pro magazín Mercedesu.

Schumacher je už více než pět a půl roku držen stranou od zvídavých očí médií i veřejnosti. Od incidentu na lyžích s ním hovořilo jen velmi málo lidí a téměř nikdo neví, jak na tom slavný pilot Formule 1 dnes skutečně je. 

Není překvapivé, že ani jeho manželka neprozradila více podrobností. Naopak vzpomínala na to, co všechno s Michaelem prožila. "Když mi bylo 30, snila jsem o tom, že budu mít koně. Michael se mnou zaletěl do Dubaje, abychom se na nějakého podívali," řekla Corinna.

Jejich dcera Gina Maria prozradila jedno z Michaelových tajemství. Tvrdí, že její otec byl rád, že dává koňům přednost před auty. "Ty zavřeš do garáže, ale o koně se musíš starat pořád," uvedla.

5. prosinec 2019. Den, kdy svět poprvé od osudné nehody, k níž došlo v roce 2013, uvidí legendárního pilota Formule 1 Michaela Schumachera. Informace nejen o jeho kariéře, ale i o současném zdravotním stavu, by měl přinést dokument s názvem Schumacher. A fanoušci nepřestávají věřit, že se v něm objeví i on sám.

To zatím není zcela jisté a nepotvrdili to ani sami tvůrci, kteří se však snaží, aby se v něm závodník alespoň krátce mihnul. Bývalý šéf F1 Bernie Ecclestone, který se na dokumentu podílí, ale už dříve prozradil, že snímek bude obsahovat záběry samotného Schumachera u něj doma s rodinou - vůbec poprvé od nehody na lyžích.

Součástí filmu budou i rozhovory s jeho nejbližšími - manželkou Corinnou, otcem Rolfem a dětmi Gino-Marií a Mickem, kteří si jinak své soukromí maximálně hlídají. A spolu s tím, jak natáčení postupuje, objevují se nové a nové informace o závodní legendě. 

Zahraniční média tvrdí, že Corinna v dokumentu ocení Michaela za to, že s vážnými následky nehody nepřestává bojovat. "Michael je bojovník a nevzdá se," tvrdí jeho žena. Německá média se na zdravotní stav ptala i samotného Bernieho Ecclestona, ten ale už tak dobré zprávy neměl.

"V tuto chvíli není s námi," uvedl s tím, že "když je jeho stav lepší, zvládne odpovědět na položené dotazy." Neurčitá odpověď se dá vyložit různě, nahrává ale domněnce, že zdravotní stav závodníka je proměnlivý a ne vždy je schopen vnímat a komunikovat.

Dosud se mělo za to, že Schumacher sice nechodí a nemluví, je ale schopen vnímat svět kolem sebe. Jeden ze Schumacherových příbuzných totiž médiím před časem řekl, že jezdec sám není schopen pohybu, přesto prý ale nějakým způsobem s okolím komunikuje.

"Když Michaela vezmete na invalidní vozík a posadíte ho před krásné panorama hor s výhledem na jezero, někdy pláče," uvedl zdroj s tím, že bývalý jezdec projevuje v určitých situacích emoce. 

Témata: Michael Schumacher Corinna Schumacher