Meghan a Harry PŘIJDOU O VŠECHNO? Nové informace!

Princ Harry a vévodkyně Meghan během Trooping the Colour 10

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. listopadu 2019 12:30 | Aktualizováno: 12. listopadu 2019 5:05

Britský princ Harry a vévodkyně Meghan ještě nedávno zvažovali, že se přestěhují do Afriky. Nakonec z toho byla pouze desetidenní zahraniční cesta. Jedním z důvodů, proč z tohoto plánu sešlo, je údajně strach ze ztráty královských titulů. Jak se ale zdá, královský pár nemá vyhráno.

Meghan a Harry měli údajně na tři roky opustit Británii a zastupovat ji v královských věcech v zahraničí. Především se zaměřili na charitu, a spekulovalo se, že jejich novým domovem by se mohla stát Afrika, pravděpodobně Botswana.

Za nápadem měl stát sir David Manning, bývalý britský vyslanec pro USA, který nyní slouží jako poradce princů. A podle některých médií není náhodou, že by se měli Meghan s Harrym odklidit z Británie ve chvíli, kdy se William chystá převzít trůn.

Australský server news.com.au uvedl, že důvodem "vystěhování" královského páru měla být jeho popularita. Ta zastiňuje prince Williama, což se mu nelíbí. Chce proto svého bratra i s jeho chotí poslat co nejdále to bude možné. Po jejich odstěhování se tak měla pozornost Britů opět vrátit ke královně, princi Charlesovi a princi Williamovi. A to se královskému paláci zamlouvá.

Nutno dodat, že Meghan ani Harry by se bydlení v Africe nebránili. Právě zde se Harry vzpamatovával ze smrti své matky, princezny Diany, a Meghan by tu byla méně na očích, než v Británii, kde jí dotěrnost médií dává pořádně zabrat.

Nakonec se ale stěhování nekonalo a královský pár v Africe strávil pouze několik dní. Co za tím stojí? Podle serveru Daily Mail z části i komplikace, které by stěhování obnášelo.

Podle královské korespondentky Victorie Arbiterové by se totiž Meghan a Harry museli vzdát všech svých titulů a královských privilegiích. Jedině poté se mohou odstěhovat z Británie do Afriky.

Tato situace ale přesto může nastat. Královský pár totiž zvažuje, že se odstěhuje do USA. Podle serveru Daily Mail si zde hledají nové sídlo, kde by trávili většinu roku.

Manželé, tedy především Meghan, totiž chtějí bydlet v blízkosti její matky. Na tu je vévodkyně fixovaná a byla jí ostatně nápomocna spolu s princem Harrym i u porodu.

Daily Express před nedávnem uvedl, že hledání nového místa k bydlení začalo, a Harry s Meghan zúžili hledání na Malibu, v sousedství předních filmových hvězd. 

To nyní potvrdil server Daily Mail, který napsal, že Meghan s Harrym opustí Británii. Nepůjde jen o dovolenou, ale v rámci cesty budou hledat nové sídlo.

To však podle serveru nebude sloužit jen jako letní sídlo. Naopak, Harry s Meghan by v něm měli trávit většinu roku. A do Británie by ak jezdili spíše pracovně či na dovolenou.

To se ale Britům příliš nezamlouvá. Oprava venkovského sídla Frogmore Cottage, kam se Harry s Meghan na jaře přesunuli, stála královskou rodinu miliony dolarů, pak se ale vévodkyni Meghan přestalo líbit.

Témata: Meghan Markle Princ Harry