Herečka Deneuveová je v nemocnici! Prodělala MRTVICI!

Catherine Deneuveová

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

6. listopadu 2019 19:25

Francouzská herečka Catherine Deneuveová, kterou v noci na dnešek převezli do pařížské nemocnice, patrně prodělala mrtvici - a to "velice omezenou, a proto napravitelnou", ujistila rodina hvězdy stříbrného plátna citovaná agenturou AFP.

Podle komuniké hereččiny agentky utrpěla Deneuveová "ischemickou cévní příhodu", kterou naštěstí neprovázejí komplikace, a tak by se měla po čase zotavit. Podrobnosti nejsou k dispozici.

Výrazy použité v komuniké podle AFP neumožňují s jistotou říci, co vlastně 76letou herečku postihlo. V případě nejméně vážné varianty by mohlo jít o náhlou krátkodobou funkční poruchu mozku s příznaky podobnými cévní mozkové příhodě. Obvykle tyto příznaky netrvají ani hodinu. Přesto je ale nelze podceňovat, neboť prudce zvyšují v následující dnech riziko mozkové mrtvice, která může vést k dlouhodobým následkům.

Za více než půlstoletí u filmu natočila Deneuveová přes sto titulů. Od prvních snímků ze 60. let 20. století - Slečinky z Rochefortu či Bytosti, až k Osmi ženám Françoise Ozona či muzikálu Tanec v temnotách Larse von Triera.

Od letošního října herečka natáčí pod vedením režisérky Emmanuelle Bercotové film s francouzským názvem De son vivant.

Témata: Catherine Deneuveová