Skandál následníka trůnu: Princ Charles královnu nepotěšil!

Princ Charles 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

5. listopadu 2019 10:52

Skandálů kolem britské královské rodiny poslední dobou přibývá. Svůj vlastní už má i princ Charles, následník trůnu královnu Alžbětu jistě nepotěšil. Budoucímu králi se dostaly do rukou věci, které tam neměly co dělat.

Princ Charles stále marně čeká v pozadí na chvíli, kdy konečně usedne na trůn. Na něm ale stále pevně sedí královna Alžběta a nové oficiální portréty rozhodně nenasvědčují tomu, že by se na tom výhledově mělo něco změnit. Následník trůnu tak zatím může pracovat na své image. Současné dění mu ale moc do karet nehraje.

Budoucí britský král se totiž zamotal do kauzy s falšovanými obrazy. Přímo v sídle jeho charity visela zapůjčená plátna, údajně šlo o obrazy Picassa, Moneta či Dalího. Jenže se na scéně objevil člověk, který jejich pravost zpochybnil.

Charita prince Charlese má sídlo v paláci Dumfries ve Skotsku. Celkem zde viselo 17 obrazů zapůjčených od kontroverzního podnikatele Jamese Stunta. U třech maleb od výše zmíněných mistrů však vzniklo důvodné podezření, že jde o falzifikáty. Trojice obrazů přitom měla mít hodnotu přes 100 milionů eur.

Konkrétně se ozval Američan Tony Tetro, který byl už dříve uznán vinným z falšování. Policii sdělil, že je autorem oněch tří obrazů, které Stunt zapůjčil Charlesovi. Podnikatel si stál za tím, že jsou pravé, princ přesto zasáhl. Pronájem pláten předčasně ukončil a vrátil, aby se tak vyhnul ještě většímu skandálu.

Témata: Král Charles III. (Karel III.) královská rodina (gbr)