Harry a William přišli o rozum? Královna si je zve na kobereček!

Britští princové William a Harry s manželkami 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

25. října 2019 10:44 | Aktualizováno: 27. října 2019 22:15

Princové Harry a William přidělávají ostatním členům britské královské rodiny zase jenom starosti. Za všechno může dokument, v němž promluvil první jmenovaný se svou manželkou Meghan. Královna si teď zve oba bratry na kobereček, aby je pokárala.

Dokument televize ITV, v němž mluví princ Harry a jeho žena Meghan, způsobil v královském paláci pořádný rozruch. Oficiální stanovisko rodiny sice neexistuje, proslýchá se ovšem, že na celou záležitost reagovala panovnice, princ Charles i jeho starší syn William.

Právě poslední jmenovaný má podle BBC po zhlédnutí snímku obavy o duševní zdraví svého bratra. Sám pak neunesl, že Harry hovoří o jejich sporech na veřejnosti. Královna Alžběta a její syn měli oba bratry vyzvat, aby problémy řešily v soukromí. Některé zdroje hovoří o tom, že je panovnice pozvala k diskuzi na Balmoral.

Experti se ovšem domnívají, že princové tak měli problémy řešit hned od začátku. Vnímají sice, že Harry a Meghan se snaží staromódní rodinu posunout, takhle otevřený dokument podle nich však neměl spatřit světlo světa. Objevují se dokonce zvěsti, že pár tím šel na ruku senzacechtivým médiím.

Penny Junorová dokonce přirovnala nynější interview vévodkyně Meghan k slavnému rozhovoru s princeznou Dianou. Harry se přitom obává, aby jeho manželka, která je pod neustálým tlakem, nedopadla stejně jako tragicky zesnulá matka, která zahynula na útěku před paparazzi. Možná je tedy na čase poslechnout rady ostatních členů královské rodiny.

Témata: Princ Harry Princ William Meghan Markle Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)