Meghan s Harrym ROZPOUTALI VÁLKU! Teď ŠOKOVALI CELÝ SVĚT!

Meghan Markle a princ Harry 8

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. října 2019 13:50

Britský princ Harry s manželkou Meghan rozjeli válku proti médiím. Po jedné žalobě za druhou ale přišel překvapivý krok i směrem k široké veřejnosti. Oba jí už mají dost, a proto se rozhodli vzdát všech královských povinností a dokonce zmizí i z Británie!

Meghan už před nedávnem podala žalobu na bulvární list Mail on Sunday, který zveřejnil její soukromý dopis. Podle jejích právních zástupců bylo zveřejnění korespondence nezákonné. Ručně psaný dopis, který Mail on Sunday otiskl, Meghan adresovala svému otci Thomasovi Markleovi, se kterým nemá dobré vztahy.

Podle Meghaniných právníků bylo zveřejnění dopisu součástí "kampaně této mediální skupiny", která zveřejňuje "chybné a úmyslně nactiutrhačné články" o ní a jejím manželovi, princi Harrym. Výlohy na soudní při podle právní firmy budou vévoda a vévodkyně ze Sussexu hradit ze soukromých zdrojů.

Pětatřicetiletý vnuk královny Alžběty II. k podané žalobě v prohlášení uvedl, že se jeho manželka stala "další z obětí britského bulvárního tisku, který se pouští do kampaní proti jednotlivcům, aniž by uvažoval o tom, jaké to bude mít následky".

Sám také rozjel další vlnu žalob. Harry podal oznámení na vydavatele britského bulvárního deníku The Sun kvůli údajnému ilegálnímu odposlouchávání telefonní hlasové schránky. 

Královská rodina má s bulvárním tiskem neblahé zkušenosti. Harryho matka, princezna Diana, zemřela v roce 1997 v Paříži při dopravní nehodě. Řidič vozu, ve kterém jela se svým tehdejším přítelem Dodim al-Fayedem, narazil do mostního pilíře, když se snažil uniknout bulvárním fotografům.

A stejné trauma nyní dopadá i na Harryho s Meghan. To ostatně vévodkyně neskrývá, naopak. "Když jsem poznala svého současného manžela, mí přátelé měli radost. Kamarádi z Británie mě ale varovali, že mi britský bulvár zničí život,'" přiznala Meghan v dokumentu televizní stanice ITV. 

Meghan sice byla v USA televizní hvězdou, na bulvár ale nebyla zvyklá. "Nechápala jsem to, bylo to komplikované," přiznala. A podobně reaguje i princ Harry, který uvedl, že se nenechá vtáhnout médii do hry, která zabila jeho matku.

I on podle svých slov cítí nesmírný mediální tlak, kterému musí čelit denně. Sám přiznal, že současný hon na Meghan mu připomíná hon na Dianu. "Mám rodinu, kterou musím chránit, takže vším, čím si (Diana) prošla a co se stalo, je neskutečně živé každý den. Nejsem paranoidní, ale nechci opakovat minulost," uvedl.

Meghan s Harrym se proto stahují do ústraní a potvrzují všechny předešlé teorie. Budou si užívat rodinného života nejen v Británii, ale i ve Spojených státech, kde Meghan sháněla bydlení. Nebudou absolvovat žádné královské povinnosti a přiznali také, že původně zamýšleli i delší pobyt v některém z afrických států, o čemž se hojně spekulovalo už v létě. Ten ale zatím zrušili.

Témata: Meghan Markle Princ Harry