Lady Gaga ZBOURALA INTERNET jedinou otázkou!

Lady Gaga

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

17. října 2019 9:22

Od Lady Gaga jsme už zvyklí na ledacos. Slavná zpěvačka umí pobuřovat i zaujmout, to co se stalo nyní ale nechápe nikdo.

Zpěvačka se totiž zeptala, co je Fortnite. Zdánlivě nevinný dotaz na nejpopulárnější hru světa vyvolal rozpačité reakce desítek tisíců lidí a téměř milion lidí její otázce na twitteru dalo "like".

Ačkoliv se může jednat o upřímně položený dotaz, zaujal média z celého světa. Někteří se totiž domnívají, že Gaga si pouze dobírá hráče, protože není možné, aby o této hře neslyšela.

Tomu může nahrávat i fakt, že Gaga spletla název hry. Ve skutečnosti se totiž zeptala "What’s fortnight", na což jí například prestižní herní server IGN odpověděl, že jde o zkratku "Fourteen nights" neboli 14 nocí, tedy dva týdny.

Každopádně zpěvačka přilila olej do ohně již tak vyhrocené situace kolem celé hry. Svět Fortnite totiž v neděli pohltila černá díra. Do hry se od té doby nedalo přihlásit, což vyvolalo údiv i rozhořčení milionů fanoušků po celém světě.

Během čekání se média a také fanoušci baví tím, jak se ti méně vyrovnaní hráči s vynucenou přestávkou vyrovnávají. Na Epic Games se například podle Daily Mail obrátila jistá matka s žádostí o vysvětlení s tím, že její syn v neděli po vypnutí hry propukl v pláč a že brečel tak dlouho, dokud vyčerpáním neusnul.

"Jediné, co jsem mohla udělat, bylo ho držet," napsala. Poznamenala, že syn dnes od rána opět brečí, protože se do hry nemůže přihlásit. "Vzbudila jsem ho kvůli tomu velmi brzy. Doufám, že z toho máte velkou legraci," dodala.

Fortnite se ale po dvoudenním výpadku následně probudil k životu. Hra nově nabídla milionům svých uživatelů novou kapitolu se zcela novou mapou herního světa, spoustou nových zbraní, úkrytů a bojovníků.

Server The Verge v létě napsal, že Fortnite má tržby 300 milionů dolarů měsíčně (sedm miliard korun). Hra patří k nejpopulárnějším na světě, je s ní svázáno na 250 milionů uživatelských účtů.

Témata: Lady Gaga Počítačové hry