Princ Harry v slzách: Může za to malý Archie!

Princ Harry 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

16. října 2019 20:15

Princ Harry se včera dojal až k slzám, když promlouval před davem svých britských spoluobčanů. Za vše mohl jeho malý syn Archie, které mu je teprve něco málo přes 5 měsíců. Co se tedy vlastně stalo?

Na úterní večerní charitativní akci WellChild Awards princ Harry vtipkoval o barvě vlasů syna Archieho, kterého má s vévodkyní Meghan, čímž definitivně potvrdil, že jde stoprocentně o jeho potomka. Dobrá nálada ho ale brzy přešla, synovi následníka trůnu bylo naopak do breku a utěšovat jej musela moderátorka.

Vévoda ze Sussexu dochází už deset let na akci věnované nemocným dětem. Vždy jste mě inspirovali, ale letos to prožívám jinak, protože už jsem otcem,“ svěřil se Harry s tím, že loni tu s manželkou byli s vědomím, že čekají dítě. „Nikdo o tom netušil, ale my ano. Pamatuji si,“ řekl ještě a následně se rozbrečel.

Po chvíli navázal na stejném místě. „Pamatuji si, jak jsem během udílení cen pevně sevřel Meghan ruku a oba jsme si pomysleli, jaké by to bylo, být jednoho dne rodiči, a také, jak bychom mohli ochránit naše děti a pomáhat jim, kdyby se narodily se znevýhodněním, nebo by onemocněly,“ pokračoval.

Harry uvedl, že než se sám stal otcem, do situace rodičů s nemocnými dětmi se neuměl vcítit. Nyní jim adresoval dojemná slova. „Během let setkávání s rodiči a dětmi v organizaci WellChild jste nás naplňovali optimismem, nadějí a sílou, což nám žádná odborná, ani nejprodávanější kniha nebo rada nemůže nikdy poskytnout. Děkuji vám za to, že jste,“ dodal.

Témata: Princ Harry Archie Harrison Mountbatten-Windsor Meghan Markle královská rodina (gbr)