Kate a William V OHROŽENÍ: Palác na nohou, tohle se může stát!

Kate a William 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

6. října 2019 11:01 | Aktualizováno: 7. října 2019 12:01

Princ William a vévodkyně Kate v ohrožení života? Takového scénáře se obávají členové britské královské rodiny před nadcházející cestou páru do Pákistánu. Zvažují proto hned několik variant, jak celou záležitost vyřešit.

Princ Harry a jeho žena Meghan mají první zahraniční cestu zdárně za sebou, následník trůnu William s manželkou Kate na ní možná vůbec nevyrazí. V paláci před ní roste napětí a hrozí prý dokonce, že se vůbec neuskuteční.

Vévoda a vévodkyně z Cambridge mají namířeno do bouřlivého Pákistánu, proto panují v paláci velké obavy o jejich život, kam už v minulosti zavítali třeba princ Charles s vévodkyní Camillou. Královská rodina nehodlá nic podcenit a na cestu se adekvátně připravuje.

Podle zjištění nedělníku Mail on Sunday Britové v předstihu speciální policejní tým, který má provést průzkum terénu. „Je tam jednoduše příliš mnoho lidí a příležitostí, aby se něco stalo,“ vysvětluje zdroj listu z okolí královské rodiny. Největší obavy panují, že by se mezi davy, které se dostanou do blízkosti páru, mohl skrývat sebevražedný atentátník.

Královský expert Richard Fitzwilliams ve vyjádření pro britský deník Express konstatuje, že kvůli nynějšímu napětí v regionu může královská rodina Williamovi a Kate cestu do Pákistánu zatrhnout, a to v případě, že nebude spokojena s bezpečnostními opatřeními.

Témata: Kate Middleton Princ William královská rodina (gbr) Pákistán