Freddie Mercury a velké trápení: Nesnesl srovnání s jinou legendou!

Freddie Mercury 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

3. října 2019 13:43 | Aktualizováno: 4. října 2019 18:35

K legendárním Beatles vzhlíží snad každý, kdo kdy koketoval s muzikou. I oblíbený zpěvák Queen Freddie Mercury měl mezi čtveřicí z Liverpoolu svého oblíbence. S kým si nikdy nepřál být srovnáván?

Freddie Mercury a John Lennon. Dnes jsou to dvě srovnatelné hudební legendy, jejichž kultovní postavení umocnil fakt, že oba zemřeli předčasně, frontman Queen však prý srovnání se členem legendární liverpoolské formace The Beatles nesnesl. Z jakého důvodu?

Lennona považoval za jedinečného člověka. „John Lennon byl něco víc, absolutní génius,“ cituje zpěváka původem ze Zanzibaru nová autobiografická kniha. „Nevím proč. Měl prostě to kouzlo… abych byl upřímný, nikdy se nemůžu vyrovnat Johnu Lennonovi. On byl ten nejlepší,“ řekl Freddie upřímně.

„Není to o tom, že bych měl méně talentu. Někteří lidé jsou prostě schopní dělat jisté věci lépe než ostatní. Já třeba cítím, že nejsem vybaven k tomu, abych dělal věci, co dělal on,“ nechal se slyšet legendární zpěvák.

Mercury v tom kontextu nerad slyšel, že on je ten unikátní hudebník. „On byl speciální, tak to prostě je. Velice ho obdivuji. Když jsem se dozvěděl, že je Lennon mrtev, byl jsem překvapený a zaražený,“ vzpomínal na 8. prosinec 1980, kdy jednoho z „Brouků“ v New Yorku zastřelil duševně nemocný Mark Chapman.

Témata: Freddie Mercury John Lennon skupina Queen Beatles