Palác na nohou: Princ Harry a krok, o kterém nikdo nevěděl!

Princ Harry 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

3. října 2019 10:59 | Aktualizováno: 6. října 2019 17:16

Členové britské královské rodiny se opět mají na pozoru a není překvapením, že za to mohou princ Harry a vévodkyně Meghan, konkrétně jejich žaloba na jeden z britských bulvárních listů. Co jim královna Alžběta a další vyčítají tentokrát?

Vévodkyně Meghan tento týden podala žalobu na britský list Mail on Sunday, zveřejnění vlastní soukromé korespondence považuje za nezákonné. Její právníci mluví o „kampani této mediální skupiny“, která zveřejňuje „chybné a úmyslně nactiutrhačné články“ o ni i princi Harrym. Právě on měl v uplynulých hodinách pořádně rozezlit královský palác.

Podle deníku The Sun totiž Harry plány páru prakticky s nikým neprobral. Právní kroky vůči vydavatelství odmítl konzultovat s otcem Charlesem i bratrem Williamem, kteří byli o všem pouze informováni v den, kdy vše vyšlo najevo.

Lidé se rovněž původně domnívali, že nedošlo ani ke konzultaci s královnou Alžbětou. Harryho sekretářka si však dle listu stojí za tím, že panovnice informována byla. Princ každopádně nepotřeboval žádnou pomoc Buckinghamského paláce, o radu nepožádal ani své poradce.

Harry k podané žalobě v prohlášení uvedl, že se jeho manželka stala „další z obětí britského bulvárního tisku, který se pouští do kampaní proti jednotlivcům, aniž by uvažoval o tom, jaké to bude mít následky“.

„Já už jsem viděl, co se stane, když se z někoho udělá zboží a už se s ním nenakládá jako se skutečnou osobou. Ztratil jsem svou matku a nyní přihlížím tomu, jak se moje manželka stává obětí těch samých mocných sil,“ doslovně napsal syn tragicky zesnulé princezny Diany.

Témata: Princ Harry Meghan Markle královská rodina (gbr)