Alžběta si dupla: Příští královská svatba proběhne podle ní!

Královna Alžběta II. 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

2. října 2019 10:05

Nikdo nezpochybňuje, že královna Alžběta je hlavou britské královské rodiny, do svateb ostatních členů ale mluvila málokdy. S chystanou svatbou princezny Beatrice se to ale mění. Co si u ní panovnice vyžádala?

Celá Velká Británie vyhlíží další velkou královskou svatbu, která by se měla uskutečnit již příští rok. Vdávat se bude princezna Beatrice, jejím vyvoleným má být italský multimilionář Edoardo Mapelli Mozzi. Zasnoubení oznámili teprve minulý týden, plánovaný obřad už však dostal první trhliny.

Podle zahraničních médií by se Beatrice ráda vdávala v Itálii, odkud pochází její snoubenec. Jenže královna Alžběta prý těmto plánům hned v zárodku udělala čáru přes rozpočet. Na vině je totiž neochota panovnice kamkoliv cestovat.

„Myslím, že Beatrice by si přála svatbu v Itálii, odkud pochází Edo, ale královna zkrátka do Evropy na svatbu nepoletí, takže bude muset proběhnout v Anglii,“ konstatovala pro magazín OK! expertka na královskou rodinu Ingrid Sewardová.

Je tedy velice pravděpodobné, že se obřad uskuteční v kapli svatého Jiří ve Windsoru, kde se loni brali princ Harry a vévodkyně Meghan. Dle Sewardové teď stojí před Beatrice dilema, jak dosáhnout toho, aby byla její svatba něčím jiná. Nejspíš se ponese v tradičním duchu, ale s moderním nádechem.

Princezna Beatrice je vnučkou královny Alžběty a dcerou prince Andrewa a jeho bývalé manželky Sarah Fergusonové, vévodkyně z Yorku. Má také sestru Eugenie, která pořídila dvojici zamilovaných fotek, které doplnily oznámení o zasnoubení páru.

Témata: Královna Alžběta II. Princezna Beatrice královská rodina (gbr)