Královna všechny zaskočila: Neuvěříte, co dělá v soukromí!

Královna Alžběta II. 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

1. října 2019 21:55

I královna Alžběta se přes veškerá pravidla umí chovat jako obyčejný smrtelník. Ukázal to film, který nechává nahlédnout pod pokličku kuchyně královského paláce. Panovnice dělá v soukromí těžko uvěřitelné věci.

Traduje se, že členové britské královské rodiny v čele s královnou Alžbětou si potrpí na dodržování nejrůznějších pravidel a protokolu. Ač jde často o nepsané normy, všem členům i návštěvám jsou svaté.

Zatímco během oficiálních recepcí tedy neváhá panovnice peskovat své hosty, své o tom ví např. pilot Formule 1 Lewis Hamilton, v soukromí si prý na dodržování protokolu zrovna dvakrát nepotrpí.

Královna si prý klidně dopřeje večeři u televize jako její poddaní. Vyplývá to z nového dokumentárního snímku o tajemství královské kuchyně, který se opírá o informace od spolehlivých zdrojů z Buckinghamského paláce.

„Je to pro ni domáčtější, útulnější a pohodlnější,“ vysvětlila expertka Colin Campbellová. Po každé večeři panovnice dostane ještě mísu ovoce. „Ale to musí být zásadně sezonní. Když na ni v lednu vyrukujete třeba s jahodami, máte problém,“ dodal někdejší šéfkuchař paláce Darren McGrady.

Témata: Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)