Harry a Meghan děsí: Čekání na SMRT KRÁLOVNY?!

Meghan Markle 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. září 2019 11:55 | Aktualizováno: 28. září 2019 20:42

Ačkoliv jsou vévodkyně Meghan s princem Harrym tisíce kilometrů od domova, existuje jedna věc, kterou s sebou musí mít bezpodmínečně. Jsou jí smuteční šaty, pro případ, kdy by královna zemřela!

Meghan s Harrym a malým Archiem cestují po Africe, poznávají tamní kulturu i obyvatelstvo a s protokolem si hlavu příliš nelámou. Navzdory tomu ale s sebou povinně musí mít smuteční šaty. Jako členové královské rodiny je musí vozit všude.

Jejich účel je více než zřejmý. Slouží pro případ, kdy by královna Alžběta II. zemřela. Toto pravidlo vstoupilo v platnost poté, co v roce 1952 zemřel král Jiří VI. Alžběta se okamžitě se vrátila domů z cest, po přistání ale musela čekat v letadle, než jí černé šaty dovezou.

V ostatních případech má ale Meghan královský protokol opět v paži. Jak uvedl DailyMail, Meghan s Harrym dovolili místním lidem, aby je oslovovali křestními jmény a to dokonce bez titulů.

Meghan si zkrátka nepotrpí na formální oslovení a odmítla i všechny další projevy úcty. Dokonce si zatančila s tamními tanečnicemi, což se jen tak nevidí.

"Jsem tu s vámi jako matka, manželka, jako žena, jako žena tmavé pleti a jako vaše sestra," prohlásila Meghan při setkání s oběťmi násilností. Harry poznamenal, že žádný muž se nerodí, aby ubližoval ženám, a že je nutné nově vymezit maskulinitu, "aby příští generace mohly přinést do budoucna pozitivní změnu".

Témata: Meghan Markle Královna Alžběta II. Princ Harry