Zuzana Bubílková šokuje: ÚTĚK ze Slovenska, skončila NA ULICI!

Zuzana Bubílková

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. září 2019 16:31

Slavná moderátorka Zuzana Bubílková má za sebou temnou minulost. Dopadal na ni jak komunistický režim, tak i revoluce. A trpěla i její rodina!

Moderátorka se na křtu knihy rozmluvila o období po sametové revoluci. kdy nesměla pracovat. "Na to období vzpomínám ráda, protože co člověk prožije, nedá se podruhé vrátit," uvedla.

"Mě rok 1989 vyšvihl tam, kde jsem. Byla jsem nuceně na volné noze, protože mi emigroval manžel a vyhodili mě z rádia. Já jsem dělala kdeco. Dokonce jsem tkala koberce," překvapila Bubílková.

"Pak přišel rok 1989, vše se uvolnilo a já jsem začala externě spolupracovat se Slovenskou televizí. Když vypukla revoluce, zvolili mě zástupkyní šéfredaktora zpravodajství," vzpomíná dále moderátorka.

Z ulice a z volné nohy se tak podle svých slov ocitla na dobrém postu. Ani tak ale neměla na růžích ustláno. Peklo nastalo poté, co se zjistilo, že se narodila na Moravě. "V Čechách mi nadávali, že jsem ze Slovenska, a na Slovensku mi nadávali, že jsem z Čech. To byl rok 1989–90. Kdy se to mlelo. Teď po tom nikdo neštěkne. Tehdy to bylo ale docela složité," vysvětlila podle serveru Expres.

Trpěla ale i její rodina. Syn byl ve škole terčem šikany, a proto se rozhodla ze Slovenska odejít. "Syna se ve třetí třídě začali ptát, jak bude volit jeho matka. Že určitě proti Slovensku. Začali mu nadávat, že je Čech, přitom se narodil v Bratislavě. Mojí matce volali, koho to porodila. Bylo to složité," šokuje moderátorka.

Témata: Zuzana Bubílková