Meghan končí s královnou? KONEČNÁ RÁNA!

Meghan Markle 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. září 2019 9:55 | Aktualizováno: 27. září 2019 21:21

Jedna z mála věcí, kterou se mohou odpůrci britské vévodkyně Meghan uklidňovat je, že bývalá herečka není královské krve. Jak se ale ukázalo, možná je vše úplně jinak!

Manželka následníka britského trůnu prince Harryho Meghan Markleová má královskou krev, a tudíž má nárok na titul královny, až Harry usedne na trůn. To si alespoň myslí jeden z genealogů z Nové Anglie. 

Gary Boyd Roberts provádí výzkum pro Historickou genealogickou společnost Nové Anglie (NEHGS) v Bostonu před časem oznámil objev, který nemá obdoby.

Podle něj je Meghan Markleová přímým potomkem bývalého anglického panovníka Eduarda III. Navíc je podle Robertse její nastávající manžel zároveň příbuzný ze sedmnáctého kolene.

Eduard III. vládl Anglii v letech 1327 - 1377 a byl to on, kdo udělal z ostrovního státu jednu z největších vojenských mocností na světě. Za doby jeho vlády například začala tzv. stoletá válka s Francií nebo velká morová epidemie.

Odborníci na království dříve tvrdili, že se kvůli Markleová kvůli absenci šlechtické krve titulu princezny, ani později královny nedočká. Objev Garyho Robertse ale tvrdí opak.

Témata: Meghan Markle královská rodina (gbr)