Hollywood V ŠOKU! Jeden z nejslavnějších herců světa měl doma otroky!

Ben Affleck a Shauna Sexton 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. září 2019 20:41 | Aktualizováno: 27. září 2019 7:13

Hackeři, kteří před časem napadli firmu Sony Pictures, se dostali k mnoha pikantním e-mailům. Na veřejnost se například dostala informace, že herec Ben Affleck, známý liberál, tlačil na autory dokumentu televize PBS, aby zamlčeli, že jeden z jeho předků měl otroky.

"Mám dilema. Poprvé jeden z našich hostů soukromě požádal, abychom neuváděli nějakou skutečnost, a to že jeden jeho předek měl otroky. Nikdo se nikdy nepokusil cenzurovat naše poznatky. Jde o megahvězdu, co máme dělat?" napsal ředitel firmy Sony Pictures Michael Lynton svému příteli, profesoru z Harvardské univerzity Henrymu Gatesovi.

Profesor doporučil, aby autoři pořadu Finding Your Roots (Hledání vašich kořenů) zmínku o otrokářském předkovi vypustili. Lynton v reakci na přítelovo doporučení vyjádřil obavu, že to může zpochybnit integritu jeho společnosti. V díle věnovaném Benu Affleckovi se podle AP ale informace o rozporuplném předkovi nakonec neobjevila.

Americká televizní stanice PBS reagovala na zveřejnění informace tvrzením, že se autoři rozhodli vypustit zmínku o otrocích nezávisle na nějakém vnějším tlaku.

Informace získané hackerským útokem na Sony před nějakou dobou vyvolaly rozpaky i kolem dalších osobností. Například podle získané elektronické pošty jeden režisér popisuje filmovou hvězdu Angelinu Jolie jako "rozmazlenou holku s minimálním talentem".

Témata: Ben Affleck Hollywood