Freddie Mercury má nástupce: Kéž bych s Queen neměl ani koncert, říká!

Adam Lambert, Roger Taylor a Brian May 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

26. září 2019 15:42 | Aktualizováno: 27. září 2019 22:23

Queen našli nástupce svého legendárního frontmana Freddieho Mercuryho v USA, stal se jím už před lety americký zpěvák Adam Lambert. Ten si nyní nechal slyšet, že by byl nejradši, kdyby s kapelou neabsolvoval ani koncert. Jak to přesně myslel?

Freddie Mercury sice už téměř 28 let není mezi námi, pro legendární kapelu Queen ale jeho smrt nebyla konečnou. Pod jménem dodnes vystupují kytarista Brian May a bubeník Roger Taylor spolu s novým zpěvákem Adamem Lambertem, s nímž opět vystupují prakticky po celém světě.

K nynějšímu úspěchu podle Lamberta přispěl snímek Bohemian Rhapsody, který pomohl upevnit pozici Mercuryho jako ikony. „Je tak moc uctíván. A zaslouží si to, ty písně jsou nadčasové,“ konstatuje jako jejich nynější interpret.

„Jednou z věcí, kterou miluji na tom, že můžu být s kapelou (Queen) na turné, je to, že můžu nést tu pochodeň místo mého hrdiny,“ neskrývá americký zpěvák nadšení z toho, že si jej žijící členové skupiny před lety vybrali.

„Neznal jsem ho, ale Brian a Roger říkají, že jsou určité podobnosti. ‚Myslíme, že byste se spolu navzájem bavili a užívali společnost jeden druhého,‛ řekli mi. Hodně to pro mě znamená,“ prozradil Lambert.

V koutku duše ale přesto lituje toho, že nemá možnost si vyrazit na Queen v původní sestavě i s Mercurym jako divák. „Přál bych si ho znát. Přál bych si, aby byl naživu, a já nemusel mít jediný koncert. Byl úžasný,“ dodal zpěvák.

Témata: adam lambert Freddie Mercury skupina Queen