KRÁLOVNU KLEPNE! Meghan přiletěla do Afriky a tohle udělala!

Vévodkyně Meghan 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. září 2019 13:24 | Aktualizováno: 27. září 2019 15:52

Britský princ Harry s chotí Meghan a synem Archiem teprve před několika dny zahájili desetidenní návštěvu Afriky. Už nyní je ale jasné, že Meghan má královský protokol opět v paži. Královně Alžbětě se ale její chování příliš zamlouvat nebude.

Zatímco Meghan s nejmladším potomkem stráví celou dobu v JAR, princ se od nich po několika dnech odpojí a odjede do Malawi, Botswany a Angoly. Návštěva má být podle serveru BBC zaměřená na národy a kulturu afrického kontinentu. Pro čtyřměsíčního Archieho je to první oficiální zámořská cesta.

Harry s Meghan navštívili například neziskovou organizaci, která pomáhá svobodným ženám s dětmi v jedné z chudinských černošských čtvrtí Kapského města. Při návštěvě hovořili o násilí namířeném proti ženám, které je podle serveru BBC v JAR v poslední době na vzestupu. Za loňský rok zde muži zavraždili 2700 žen a 1000 dětí. Úřady také registrovaly přes 100 případů znásilnění denně.

"Jsem tu s vámi jako matka, manželka, jako žena, jako žena tmavé pleti a jako vaše sestra," prohlásila Meghan při setkání s oběťmi násilností. Harry poznamenal, že žádný muž se nerodí, aby ubližoval ženám, a že je nutné nově vymezit maskulinitu, "aby příští generace mohly přinést do budoucna pozitivní změnu".

Jak ale uvedl DailyMail, Meghan s Harrym dovolili místním lidem, aby je oslovovali křestními jmény a to dokonce bez titulů. Meghan si zkrátka nepotrpí na formální oslovení a odmítla i všechny další projevy úcty. Dokonce si zatančila s tamními tanečnicemi, což se jen tak nevidí.

Témata: Meghan Markle Princ Harry