Žerty stranou? Královna Alžběta si podala neomalené cizince!

Královna Alžběta II. 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

25. září 2019 16:15 | Aktualizováno: 26. září 2019 15:43

Po většinu času musí královna Alžběta II. zachovat vážnou tvář, rozhodně to však neznamená, že by měla zakázáno vtipkovat. Jeden z členů její ochranky teď popsal, jak si jednoho krásného dne vystřelila ze zahraničních turistů.

Královna Alžběta běžně tráví přelom léta a podzimu na skotském zámku Balmoral, kam zve i ostatní členy britské královské rodiny. Zmíněné sídlo ale logicky poutá také pozornost turistů z celého světa a některým se dokonce poštěstí se s panovnicí setkat, ačkoliv mnozí o tom dodnes nevědí.

Alžběta má totiž smysl pro humor, který dokumentuje historka z nedávné doby. Podle deníku Daily Mail si královna "v přestrojení" zavtipkovala se skupinou amerických turistů. Po okolí zámku se procházela ve venkovském oblečení a se šátkem na hlavě, když narazila právě na cizince. Jeden z nich se s ní dal do řeči.

Dlouholetý člen královské ochranky Richard Griffin popsal listu The Times, že se turista královny zeptal, zdali žije někde v okolí. Alžběta odvětila, že žije blízko od místa. Logicky se tak nabízela další otázka. Potkala záhadná dáma někdy královnu?

Panovnice si podle slov Griffina úsměvnou chvíli velice užívala a ze své role ani na moment nevystoupila. Ukázala totiž právě na člena ochranky a řekla: „Já ne, ale tento policista ano.“ Turisté pak pokračovali dál, aniž by si uvědomili, s kým měli tu čest se setkat.

Témata: Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)