Freddie Mercury a jídlo: Překvapí vás, co měl nejradši?!

Freddie Mercury 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

24. září 2019 19:22 | Aktualizováno: 26. září 2019 4:31

Jak stojí na jeho epitafu, Freddie Mercury miloval život, rád měl však také dobré jídlo. Jaké pokrmy byly jeho vůbec nejoblíbenější? Budete se divit, ale odpověď na tuto otázku padla na českých rozhlasových vlnách.

Legendární zpěvák Freddie Mercury je asi nejznámější obětí nemoci AIDS. Jeho komorník Peter Freestone žije shodou okolností už řadu let v Česku a podílí se i na osvětovém projektu Titanic Freddie AIDS, v němž mají prsty Češi, konkrétně zpěvák a herec Milan Šatník, který o něm promluvil na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové.

Lidé podle něj mají o akce obrovský zájem a jsou zvídaví, dotazy, mnohdy kontroverzní, se točí především kolem osoby Mercuryho. „Jaký byl Freddie ve skutečnosti nebo jaké to je psát texty pro písničky. Nebo co měl rád k jídlu Freddie,“ líčí Šatník, na co se fanoušci ptají.

„Měl rád kořeněná jídla. Protože je ze Zanzibaru, což je ostrov koření,“ prozradil herec a zpěvák. V posledních letech života si na ně ovšem musel frontman kapely Queen nechat zajít chuť. „Když byl potom nemocný, už nemohl jíst kořeněná jídla, tak zase přešel ke sladkému,“ vysvětlil Čech, který si dokonce zahrál v oscarovém snímku Bohemian Rhapsody.

Jeho role ale logicky nebyla velká. „Jsem tam asi pět sekund, což je úžasné. Spousta se toho vystřihlo, ale upřímně na druhou stránku, takových věcí se tam vystřihlo, takže jsem šťastný i za těch pět sekund. Byla to úžasná zkušenost,“ dodává Šatník.

Témata: Freddie Mercury Peter Freestone film Bohemian Rhapsody