Harry, Meghan a balík peněz: Jménem Archieho maskovali…

Princ Harry a Meghan Markle 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

23. září 2019 15:05

Princ Harry a vévodkyně Meghan mají v rámci britské královské rodiny v popisu práce hlavně charitativní činnost. Stejným směrem bezpochyby povedou svého syna Archieho, jehož jménem udělali v uplynulých dnech jednu pozoruhodnou věc.

Princ Harry, jeho manželka Meghan a jejich malý syn Archie dnes přistáli v jihoafrickém Kapském městě a odstartovali tak plánovanou oficiální zahraniční cestu do Afriky. Už dopředu ale vévoda a vévodkyně poslali do těchto končin pořádný balík peněz.

Podle magazínu Harper‘s Bazaar odeslali 4350 liber (přes 127 tisíc korun) na účet fundraisingové kompaně v Mozambiku. Peníze mají posloužit k vybudování plaveckého bazénu, v němž by se místní lidé měli naučit plavat. Ročně se tu totiž utopí 12 lidí, přičemž 9 z 10 zdejších obyvatel neumí plavat.

Zmíněný peněžní obnos byl darován pod jménem „Archie HMW“, podle informací magazínu se za ním schovávají členové britské královské rodiny. Harry a Meghan výrazně pomohli k dosažení potřebné částky ve výši 5 tisíc liber.

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu cestovali do Afriky komerční linkou, reagovali tak na kritiku, že cestují soukromými tryskáči. Na jiný kontinent je přepravily aerolinky British Airways, které se na let poctivě připravily.

Harry a Meghan doufají, že během zahraniční cesty bude možné vyhovět fanouškům a v některé chvíli do programu zapojit malého syna Archieho. Podle zdrojů z okolí královské rodiny je však kvůli jeho nízkému věku složité odhadovat, kdy se tak případně stane.

Témata: Princ Harry Meghan Markle Archie Harrison Mountbatten-Windsor královská rodina (gbr)