Sir Ringo Starr? Exčlen Beatles a Barry Gibb z Bee Gees dostanou Řád britského impéria!

Ringo Starr

Autor: ČTK, stars24.cz

30. prosince 2017 12:19

Bývalý člen skupiny The Beatles Ringo Starr, hudebník Barry Gibb z někdejší kapely Bee Gees či bývalý britský vicepremiér Nick Clegg budou moci nově užívat titul sir.

Jsou totiž na seznamu oceněných, kteří u příležitosti oslav Nového roku dostanou od britské královny Alžběty II. Řád britského impéria. Seznam zveřejnil úřad britské vlády.

Hudebník Barry Gibb, který dostane rytířský titul za službu hudbě a za charitu, symbolicky věnoval toto ocenění svým dvěma zesnulým bratrům. "Je to více jejich ocenění než moje," řekl jedenasedmdesátiletý Gibb, který je nejstarším a zároveň posledním žijícím členem někdejší slavné kapely Bee Gees. Jeho bratři dvojčata zemřeli v roce 2012 (Robin) a v roce 2003 (Maurice).

"Je to skvělé! Je to pro mě velká čest a radost dostat takové uznání za mou hudbu a charitativní činnost," popsal dojmy sedmasedmdesátiletý bubeník Ringo Starr, který dostal titul sir 20 let po svém kolegovi z kapely The Beatles Paulu McCartneym.

Za službu politice a veřejnosti pasuje královna Alžběta II. na rytíře bývalého vicepremiéra Nicka Clegga, který se před loňským referendem marně snažil, aby Británie zůstala v Evropské unii.

Témata: Ringo Starr Velká Británie Barry Gibb The Beatles bee gees