Freddie Mercury: Posmrtný život plný tajemství!

Freddie Mercury v klipu These Are The Days Of Our Lives. 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

22. září 2019 21:58 | Aktualizováno: 24. září 2019 1:13

Letos to bude už 28 let, co nás navždy opustil legendární zpěvák kapely Queen Freddie Mercury. Ačkoliv o něm dnes víme prakticky všechno, jeho posmrtný život je dodnes v mnoha ohledech obestřen tajemstvím.

O posledních hodinách života legendárního zpěváka Freddieho Mercuryho pohledem jeho kolegů z kapely Queen či komorníka Petera Freestonea už jsme psali. Co přesně se ale dělo poté, co lidmi milovaný frontman zemřel?

Mercury zemřel 24. listopadu 1991 na následky zápalu plic a nemoci AIDS. Jeho pohřeb, který se uskutečnil v krematoriu v západním Londýně o tři dny později, byl výjimečný tím, že jej vedl zoroastriánský kněz. Smuteční obřad ale neproběhl tak, jak si jej zpěvák vysnil.

Podle komorníka se totiž o smrti nebavil rád. „Dokud byl naživu, Freddie nikdy nemluvil o vlastním pohřbu. Jak trefně řekl v jednom interview, moc ho nezajímalo, co bude, až umře,“ řekl Freestone podle serveru stanice Smooth Radio.

Peter se ovšem domnívá, že Mercury přece jen jedno přání měl. „Věřím, že nechtěl, aby si ho lidé pamatovali jen jako běžného smrtelníka,“ konstatuje Freestone, který měl ke zpěvákovi opravdu blízko. Přesto neví, kde jsou uloženy jeho ostatky. Jedinou osobou, která zná místo posledního odpočinku frontmana Queen je „láska jeho života“ Mary Austinová.

Témata: Freddie Mercury Peter Freestone