Rachel z Přátel Jennifer Aniston: Očistec kvůli roli v seriálu!

Přátelé 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

22. září 2019 18:33

Přátelé slaví čtvrtstoletí na televizních obrazovkách a hercům se tak vybavují vzpomínky, mnohdy dost nepříjemné. Kupříkladu Jennifer Anistonová si kvůli roli Rachel prošla očistcem. Nakonec o ni přitom stejně málem přišla.

Dnes je to přesně 25 let, co americká televize NBC odvysílala úvodní epizodu legendárního seriálu Přátelé. Monica, Phoebe, Chandler, Ross a Joey dnes patří k nejznámějším postavám v historii televizní produkce. Zapomenout se samozřejmě nedá ani na Rachel.

Klíčovou postavu ztvárnila herečka Jennifer Anistonová, která si doslova prošla očistcem, aby roli získala. Novinář Saul Austerlitz v knize o zákulisí sitcomu popsal, jak musela zhubnout téměř 14 kilogramů, aby měla šanci prorazit. „Los Angeles bylo v té době velmi kruté místo obzvlášť pro mladé herečky. Jennifer dostala doporučení od svého agenta,“ píše v knize.

Sama Jennifer už v roce 1996 popsala, že nebyla zvyklá jíst zrovna zdravě. „Dříve jsem jedla nespočet majonézových sendvičů. Majonézu na bílém chlebu považuji za největší pochoutku na světě,“ líčila v časopise Rolling Stone.

„Můj agent mi to tehdy řekl na férovku. Nedostávala jsem role, protože jsem byla moc velká. Tehdy jsem se podivila, ale zpětně musím říct, že moje stravování bylo děsné. Mléčné koktejly a hranolky se šťávou z masa. Bylo načase tomu začít věnovat pozornost,“ pokračovala Anistonová.

O roli Rachel Greenové přesto málem přišla. V době vysílání první série Přátel totiž hrála i v konkurenčním sitcomu Muddling Through, produkce proto uvažovala, zdali Anistonovou nepřeobsadit. Naštěstí zasáhl osud a z obou seriálů se ujali jen Přátelé, kterých se nakonec natočilo 10 řad.

Témata: Jennifer Aniston Přátelé