Princ Andrew a palác na nohou: Skandální obvinění z USA!

Princ Andrew, vévoda z Yorku, autor: Roosewelt Pinheiro/ABr

Autor: stars24.cz, ČTK

21. září 2019 13:44

Pětatřicetiletá Američanka obviňuje britského prince Andrewa, že ji coby 17letou dívku zneužil. Princovi ji prý "dodal" už nežijící americký finančník Geoffrey Epstein. Buckinghamský palác toto obvinění odmítl jako "falešné a bezdůvodné".

Pětatřicetiletá Virginia Guiffreová je jednou z žen, které tvrdí, že je Epstein zneužil. Ten minulý měsíc podle všeho spáchal sebevraždu v newyorském vězení, kde čekal na soud kvůli údajnému sexuálnímu zneužívání nezletilých dívek. Epstein, mezi jehož přátele v minulosti patřil současný americký prezident Donald Trump i bývalý šéf Bílého domu Bill Clinton, veškerá obvinění odmítal.

Guiffreová v rozhovoru pro americkou televizi NBC News řekla, že miliardář Epstein ji za účelem sexu poslal k několika vlivným mužům, mezi nimiž byl i britský princ Andrew. K němu ji podle jejího vyprávění dovedla Epsteinova blízká přítelkyně Ghislaine Maxwellová, která působila jako jeho dohazovačka. Guiffreovou objevila, když dívka pracovala jako hlídačka šaten v Trumpově floridském komplexu Mar-a-Lago.

Maxwellová údajně v Londýně Guiffreové nařídila, aby pro "prince Andrewa udělala to, co dělává pro Epsteina". Guiffreová vzpomíná, že princ ji zneužil v koupelně a pak v ložnici. Prý se k ní nechoval nijak hrubě, poděkoval jí. "Nemohla jsem uvěřit tomu, že je do toho zapleten i člen královské rodiny," vzpomíná. Princ Andrew ji prý zneužil ještě na dvou dalších místech, jednou v Epsteinově rezidenci v New Yorku a jednou v jeho komplexu v Karibiku.

Princ Andrew v srpnu v reakci na informace o svých stycích s Epsteinem uvedl, že je zprávami o miliardářových zločinech "zděšen", ale že během "omezeného času", který spolu strávili, si nikdy nevšiml chování, kvůli kterému měl Epstein problémy se zákonem.

Princ Andrew, vévoda z Yorku, je třetím potomkem britské královny Alžběty II. Je bratrem následníka trůnu prince Charlese.

Témata: princ Andrew (syn královny Alžběty) Jeffrey Epstein královská rodina (gbr)