To jsou způsoby! Královna vyběhla s hvězdou Formule 1!

Královna Alžběta II. 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. září 2019 11:57 | Aktualizováno: 19. září 2019 15:42

Královna Alžběta se ráda setkává se svými poddanými, kteří dělají po světě Velké Británii dobré jméno. Do takové škatulky zapadá i pilot Formule 1 Lewis Hamilton, který by však na setkání s panovnicí nejradši zapomněl.

Královna Alžběta čas od času pořádá v Buckinghamském paláci nejrůznější recepce, na které milostivě zve britské občany, kteří dosáhli velkých úspěchů v nejrůznějších oblastech života. Vážení hosté by se měli seznámit se striktními pravidly, ale každému se přesto nepodaří si je do detailu zapamatovat.

Své o tom ví světoznámý pilot Formule 1 Lewis Hamilton, který od panovnice již před 10 lety obdržel Řád britského impéria. O rok později pak dostal společně s dalšími sedmi lidmi od královny pozvání na oběd, kde se dopustil velkého trapasu, který popsal televizi BBC.

„Dostal jsem pozvání na oběd a seděl jsem vedle královny. Bylo to strašně vzrušující, a tak jsem směrem k ní začal hovořit. Ona ukázala doleva a řekla: ‚Ne, vy mluvíte první tímhle směrem a já na druhou stranu, až pak se dostaneme k sobě,‛“ vzpomínal několikanásobný mistr světa na své faux pas.

Nakonec se Hamilton ke slovu dostal a s královnou pohovořil. Jaké pocity si odnesl? „Je to opravdu milá dáma, mluvili jsme spolu o tom, jak tráví víkendy, o královských sídlech i hudbě,“ vylíčil pilot Formule 1. Vzhledem ke svým úspěchům se tento motorista možná dočká i další návštěvy, kde už bezpochyby zanechá lepší dojem.

Témata: Královna Alžběta II. Lewis Hamilton královská rodina (gbr)