Harry a Meghan? Královna u nich má černý puntík!

Královna Alžběta II. 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

18. září 2019 16:18

Princ Harry a vévodkyně Meghan se v Buckinghamském paláci dostali na černou listinu. Ne, vstup tam zakázaný nemají, ale královna Alžběta se o nich podle informací, které prosákly ven, nechce vůbec s nikým z hostů bavit.

Královna Alžběta je v posledních týdnech rozrušená z chování vnuka Harryho a jeho ženy Meghan. Princ a vévodkyně kupříkladu odmítli její pozvání na skotské letní sídlo Balmoral, což je věc, kterou si jen tak nějaký člen britské královské rodiny nedovolí. Uvědomují si to i zaměstnanci paláce, kteří proto přišli se svérázným řešením.

Hosty panovnice zdvořile žádají, aby před ní mladý pár vůbec nevytahovali. „Všichni u dvora vědí, že Sussexovci jsou téma, na které se chce ptát každý. Takže aby to zarazili hned ze začátku, mnozí poradci s každou návštěvou v předstihu pohovoří a před audiencí ji poučí o tom, aby se na to neptala,“ tvrdí zdroj deníku The Sun.

„Naznačí jí, že otázky směřující k Harrymu a Meghan nejsou nejlepší volbou pro zdvořilostní rozhovor. Je to neformální doporučení, žádná oficiální politika, a královna o ničem zřejmě ani netuší,“ dodal informátor listu.

Informaci, která prosákla z Buckinghamského paláce, potvrdil na Twitteru respektovaný novinář Quentin Letts. „Můj velmi dobrý kamarád měl jet na koně s Její královskou výsostí. A dostal velmi jasné doporučení. Mluvte o čemkoliv kromě jednoho tématu. Brexit? Ne. Sussexovci!“ napsal na sociální síti.

Témata: Královna Alžběta II. Princ Harry Meghan Markle královská rodina (gbr)