Harry a Meghan v tom zase plavou! Královna tahá za nitky?

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

16. září 2019 12:20

Princ Harry s manželkou Meghan si zadělali už před časem na pěkný malér, o kterém se dozajista dozvěděla i královna Alžběta. Drží panovnice nad párem ochrannou ruku?

Princ Harry a vévodkyně Meghan budí takové vášně, že dokonce i články zahraničních médií o nich si mnohdy zcela protiřečí. Zatímco někteří tvrdí, že královna Alžběta se o páru vůbec nechce s nikým bavit, jiní se domnívají, že panovnice drží nad svým vnukem a jeho ženou ochrannou ruku.

Hlava rodiny se tak měla podle nejnovějších informací zachovat ve věci překotné rekonstrukce jejich sídla Frogmore Cottage. Harry a Meghan údajně jeho část předělali, aniž by měli potřebná stavební povolení. Konkrétně mělo jít o zahradní prostory, na které na poslední chvíli změnil názor a vybrali jiný návrh, než ten který úřady původně schválili.

Původně přitom úřadům ani žádné plány poskytovat nechtěli. Tvrdí to britský Express, podle něhož projektový manažer napsal plánovací komisi email, v němž stálo, že „národní bezpečnost by mohla být ohrožena, pokud by veřejnost dostala přístup k plánům“. V tomhle případě ovšem i pro členy královské rodiny platí stejná pravidla jako pro obyčejné smrtelníky.

Obavy z postihu ze strany úřadů nakonec nejsou namístě. Minulý týden se Harry a Meghan dodatečně dočkali razítka, které posvětilo i provedenou úpravu zahradních prostor. Kontroverzi kolem Frogmore Cottage tak nadále vzbuzuje jen částka, za kterou bylo sídlo uvedeno do pořádku. Daňoví poplatníci museli na rekonstrukci poskytnout 70 milionů korun.

Témata: Princ Harry Meghan Markle Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)