Zemřel Ric Ocasek! Tělo hvězdy českého původu našla exmanželka Pořízková!

Ric Ocasek

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

16. září 2019 8:19 | Aktualizováno: 16. září 2019 10:19

Americký rockový hudebník a producent Ric Ocasek byl v neděli nalezen mrtvý ve svém bytě na Manhattanu, uvedla dnes agentura AP s odvoláním na newyorskou policii. Policisté na místě nezjistili žádné známky cizího zavinění, příčinu smrti nyní určí soudní lékař.

Ocasek byl v neděli nalezen mrtvý ve svém bytě na Manhattanu, uvedla dnes agentura AP s odvoláním na newyorskou policii. Policisté na místě nezjistili žádné známky cizího zavinění, příčinu smrti nyní určí soudní lékař.

Ric Ocasek, the Hall of Fame Cars singer who fused pop, rock and New Wave into indelible hits, has died at the age of 75 https://t.co/aK3epwv264 pic.twitter.com/guUAanMp6K

— Rolling Stone (@RollingStone) September 16, 2019

Ocasekovi, zpěvákovi legendární rockové kapely The Cars a manželovi první topmodelky českého původu Pavlíny Pořízkové, bylo 75 let. Média uvádějí, že právě Pořízková tělo svého manžela objevila a zburcovala policii.  

Ocasek se narodil v Americe - v marylandském Baltimoru, má ale české předky. Na hudební scéně byl aktivní téměř 50 let. Kariéru začal počátkem 70. let, hrál například ve skupině Milkwood. Úspěch přišel ale až s kapelou The Cars, kterou založil v roce 1976.

Ocasek byl rovněž uznávaným studiovým hudebníkem, pracoval pro mnoho kapel. V roce 2018 byla skupina The Cars, která se v roce 1988 rozpadla a pak nakrátko dala znovu dohromady v roce 2010, uvedena do Rokenrolové síně slávy.

S Pavlínou Pořízkovou se Ocasek oženil v srpnu 1989. Mají spolu syny Jonathana a Olivera. Z předchozích dvou manželství (dvakrát se oženil s jednou ženou) má Ocasek další čtyři syny. Ocasek a Pořízková spolu dlouho tvořili jeden z nejstabilnějších párů showbyznysu, loni ale topmodelka oznámila, že už spolu nežijí.

Témata: Ric Ocasek Pavlína Pořízková Pavlína Pořízková USA Hudba úmrtí