Meghan a Harry PRÁSKNOU DO BOT i s Archiem!

Meghan Markle 8

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

13. září 2019 9:18 | Aktualizováno: 13. září 2019 13:04

Britský princ Harry s manželkou Meghan a synem Archiem zamíří už brzy na svou první společnou zahraniční cestu do Jihoafrické republiky. Přesný termín cesty členové královské rodiny nesdělili.

"Toto bude jejich první oficiální cesta jako rodiny," stojí na instagramu u fotografie Harryho a Meghan. Jejich syn Archie Harrison Mountbatten-Windsor, jak zní jeho celé jméno, se narodil teprve letos v květnu.

Podle tiskových agentur mají vévoda i vévodkyně ze Sussexu Afriku ve značné oblibě. V minulosti uvedli, že se sblížili v roce 2016 právě na cestě do Botswany. "Stanovali jsme pod hvězdami," řekl Harry v jednom z rozhovorů poskytnutých stanici BBC.

Vévoda ze Sussexu, který je po svém otci Charlesovi, bratrovi Williamovi a jeho třech dětech šestým v pořadí nástupnictví na britský trůn, dlouhodobě podporuje boj proti AIDS v Africe i ochranu africké přírody. Britská média v minulosti spekulovala, že by se princ Harry s rodinou mohl dokonce do Afriky na čas přestěhovat, aby v některé ze zemí britského Společenství (Commonwealth) reprezentoval královskou rodinu.

Ze zemí, které na podzim navštíví, jsou členy Společenství - volného sdružení Spojeného království a jeho bývalých dominií a kolonií - pouze Jihoafrická republika, Botswana a Malawi.

Témata: Meghan Markle Princ Harry