Vévodkyně Kate a strach v paláci! Zvládne to?

Kate Middleton 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

12. září 2019 14:22 | Aktualizováno: 12. září 2019 14:26

Kate Middletonová už nyní ví, že vévodkyní z Cambridge není navěky, proto je bezpochyby plná obav ze dvou nových rolí, které ji v budoucnu budou v rámci britské královské rodiny přiděleny. Zvládne manželka prince Williama tlak?

Ve Velké Británii se spekuluje o tom, že královna Alžběta by se brzy mohla vzdát trůnu ve prospěch prince Charlese. V nástupnické hierarchii by to znamenalo posun i pro prince Williama, který by se stal prvním následníkem trůnu a časem i anglickým králem.

Z vévodkyně Kate se v tu chvíli stane královna (Britové používají termín Queen Consort, oznamuje se tak, že není panovnicí – pozn. red.). Podle zdrojů z okolí královské rodiny už se sedmatřicetiletá dáma na svou budoucí roli poctivě připravuje.

„Je teď mnohem více otevřená a říká to, co opravdu chce. Také je mnohem více uvolněná,“ řekl její známý magazínu People. „Je to milující matka, která se veřejně projevuje přesně tak, jak si to lidé přejí,“ konstatuje anonymní zdroj, který skládá Kate jednu poklonu za druhou.

„Z mladičké studentky se opravdu vyvinula v budoucí královnu,“ uvedl na konto trojnásobné maminky dobrý známý vévodkyně z Cambridge. Manželku prince Williama bude čekat jedna velká změna už ve chvíli, kdy na trůn nastoupí Charles.

Podle deníku The Sun bude mít možnost přijmout titul princezny z Walesu, který naposledy nosila tragicky zesnulá matka jejího muže lady Diana. Zdali se tak rozhodne poctít její památku, zatím není jasné.

Témata: Kate Middleton královská rodina (gbr)