Svatba Harryho a Meghan? Bylo to peklo!

Královská svatba prince Harryho a Meghan Markleové 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

12. září 2019 10:21 | Aktualizováno: 12. září 2019 22:00

Pohádková a okázalá svatba prince Harryho s vévodkyní Meghan se líbila milionům lidí po celém světě, zato některým osobám přítomným ve Windsoru utkvěly v paměti jiné vzpomínky. Pro jednu z členek královské rodiny to bylo jedním slovem peklo.

Princ Harry a vévodkyně Meghan si řekli „ano“ téměř před rokem a půl na královském zámku Windsor. Tehdy se na ně upírali zraky nejen Velké Británie, ale celého světa. Pozornost na sebe ovšem během obřadu strhla i jiná členka královské rodiny, dcera princezny Anny Zara Tindallová.

Nejstarší vnučka královny Alžběty byla tou dobou těhotná s dcerou Lenou, předcházející dvě těhotenství skončila potratem. Zara teď v rozhovoru pro britský deník Daily Telegraph popsala, jak se pro ní svatební obřad změnil v peklo.

„Bylo to nepříjemné! Zadek mi přetékal na obě strany a Lena do mě hodinu strašlivě kopala. To strašné nepohodlí se nejspíš projevilo na výrazu v mé tváři,“ vysvětlila s odstupem času Tindallová, která mezitím dceru dávno přivedla na svět. Lena se narodila v červnu 2018.

Zájem kamer vzbudil během obřadu také černošský kněz Michael Curry svým energickým proslovem, který trval 13 minut. „Všechno se to strašně táhlo. Myslím, že mě zachytili ve chvíli, kdy jsem si pomyslela: ‚Teď určitě skončí.‛ Ale on pokračoval dalším příběhem a já si řekla: ‚Opravdu?‛“ dodává Zara.

Dnes osmatřicetiletá Tindallová je známá i díky tomu, že se jí povedlo něco málo myslitelného. Jako členka královské rodiny se zúčastnila domácích olympijských her v Londýně v roce 2012 a odnesla si z nich stříbrnou medaili v jezdectví.

Témata: Princ Harry Meghan Markle Zara Tindall královská rodina (gbr)