Do konce života nemusí makat? Tyhle hollywoodské hvězdy si letos vydělaly pořádný balík!

Emma Watsonová

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. prosince 2017 16:15

Americký časopis Forbes stejně jako minulý rok zveřejnil, kterým hercům se dařilo v celém roce na scéně nejlépe. A protože vkus diváka je v takovém případě dost subjektivní záležitostí, opíral se vyhlášený magazín v hodnocení o jedinou věc – příjmy.

10) John BoyegaMladému borci z Londýna pomohl k výdělku především nový díl galaktického sci-fi Star Wars, kde ztvárnil postavu přeběhlíka Finna. Kromě toho si zahrál také ve snímcích The Circle a kriminálním dramatu Detroit. Celkem si pětadvacetiletý herec přišel na 815 milionů dolarů.

9) Chris HemsworthRodák z australského Melbourne vytěžil velikou část svého výdělku především z hlavní role v „marvelovském“ filmu Thor: Ragnarok, kde si zahrál hlavní postavu severského boha. Letos šlo o jediný celovečerní film, ve kterém se objevil. Díky tomu jeho konto zbohatlo o 845 milionů dolarů.

8) Chris PrattDalší člen nejbohatší desítky herců v roce 2017 účinkoval letos v jediném filmu, o to sladší byla odměna. Konkrétně se jednalo o 864 milionů dolarů. Ty získal za hlavní roli v „marvelovském“ sci-fi Strážci galaxie vol. 2, jež navázalo na úspěšný první díl.

7) Tom HollandTento Brit je nejmladším boháčem v žebříčku Forbes. Za celý rok si jedenadvacetiletý herec vydělal 888 milionů dolarů. Největší příjmy měl z celovečerního sci-fi Spider-Man: Homecoming. Zde hrál úlohu pavoučího muže Petera Parkera. Objevil se tají v životopisném dramatu Vysoké napětí nebo v náboženském dramatu Pilgrimage.

6) Daisy RidleyPrvní žena v desítce nejlépe vydělávajících herců v uplynulém roce vydělala především na pokračování galaktické ságy Star Wars: Poslední z Jediů. V tomto filmu si zahrála hlavní roli – povstalkyni Rey. Kromě toho účinkovala i v celovečerní adaptaci detektivky Agathy Christie Vražda v Orient Expressu. Dohromady si přišla na 1,08 miliardy amerických dolarů.

5) Johnny DeppHollywoodská megastar se letos vrátila do role, ve které ji každý poznal. Pirát Jack Sparrow z Pirátů z Karibiku je dnes už obchodní značkou. V díle, který se jmenuje Salazarova pomsta, i tentokrát hrál kapitána Sparrowa Johnny Depp. Ten si kromě toho zahrál i ve filmech Vražda v Orient Expressu nebo London Fields. Není se proto čemu divit, že si v roce 2017 vydělal 1,1 miliardy dolarů.

4) Emma WatsonHerečka, která je dodnes nejvíce známá díky filmům o čaroději Harry Potterovi, byla obsazená sice jen do dvou celovečerních filmů v uplynulých 12 měsících, zato pokaždé do jedné z hlavních rolí. Ve filmové adaptaci na pohádku Kráska a zvíře si zahrála mladou krásku Belle. Ve sci-fi thrilleru The Circle zase ambiciózní dívku Mae, která se z nuly vyšplhala až na vrchol. Vyneslo jí to celkem 1,3 miliardy dolarů.

3) Gal GadotNejvýše postavená žena v tomto žebříčku pochází z Izraele a takto vysoko se nachází díky hlavní roli v dalším z „marvelovských“ filmů. Tentokrát jde o film Wonder Woman režisérky Patty Jenkinsové. Kromě něj si zahrála postavu ženské bojovnice i v dalším z produktů společnosti Marvel – Lize spravedlnosti. Tyto dva snímky udělaly z Gadotové nejlépe vydělávající herečku roku 2017. Dohromady si přišla na 1,4 miliardy dolarů.

2) Dwayne JohnsonNa druhém místě se usadil silák, kterému přinesly honorář především dva filmy – Jumanji: Vítejte v džungli! a Rychle a zběsile 8. V prvním jmenovaném fantasy bijáku, jenž je „novodobým“ pokračováním stejnojmenného filmu z 90. let minulého století, si zahrál v džungli postavu Spencera, ve skutečném životě milovníka počítačových her. Ve druhém případě hrál rovněž jednu z hlavních rolí – závodníka Lukea Hobbse. Kromě těchto filmů si zahrál i ve snímku Pobřežní hlídka. Na jeho konto díky tomu přibylo 1,5 miliardy dolarů.

1) Vin DieselVítěz žebříčku Forbes rovněž těžil z filmů Rychle a zběsile 8, kde ztvárnil hlavní úlohu zrádce Dominica Toretta. Kromě toho namluvil postavu Groota pro druhé pokračování Strážců galaxie a účinkoval rovněž v hlavní roli ve filmu xXx: Návrat Xandera Cage. Co na tom, že se poslední zmiňovaný film tolik nelíbil. I přes to si Mark Sinclair Vincent, jak se Diesel ve skutečnosti jmenuje, vydělal neskutečných 1,6 miliardy dolarů.

Témata: Vin Diesel Emma Watsonová Johnny Depp Dwayne Johnson Gal Gadot Tom Holland Chris Pratt Chris Hemsworth Hollywood herci