Michael Schumacher a TAJNÝ ZÁKROK v nemocnici!

Michael Schumacher 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

11. září 2019 11:15 | Aktualizováno: 11. září 2019 22:13

Legendární pilot Formule 1 Michael Schumacher je v nemocnici. Podle listu Le Parisien byl hospitalizován ve Francii, kde se má podrobit nové experimentální léčbě. Ta by mohla jeho zdravotnímu stavu pomoci.

Sedminásobný mistr světa Michael Schumacher byl hospitalizován v nemocnici v Paříži, kde se má podrobit experimentální léčbě infuzí kmenových buněk na klinice u profesora Philippea Menaschého, lékaře se specializací na buněčnou terapii.

Podle deníku Le Parisien dostává padesátiletý Schumacher do těla infuze kmenových buněk, které mají protizánětlivý účinek. Z nemocnice by měl být propuštěn včera či dnes dnes.

Deník uvádí, že se nejedná o první návštěvu této kliniky. Infuze měl údajně podstoupit již dvakrát v loňském roce, kdy jej do nemocnice přivezl vrtulník. Letos byl poprvé transportován sanitkou.

Schumacher je už pět a půl roku držen stranou od zvídavých očí médií i veřejnosti. Od incidentu na lyžích s ním hovořilo jen velmi málo lidí a téměř nikdo neví, jak na tom slavný pilot Formule 1 dnes skutečně je.

Dosud se mělo za to, že Michael Schumacher sice nechodí a nemluví, je ale schopen vnímat svět kolem sebe. Jeden ze Schumacherových příbuzných totiž médiím před časem řekl, že jezdec sám není schopen pohybu, přesto prý ale nějakým způsobem s okolím komunikuje.

"Když Michaela vezmete na invalidní vozík a posadíte ho před krásné panorama hor s výhledem na jezero, někdy pláče," uvedl zdroj s tím, že bývalý jezdec projevuje v určitých situacích emoce. 

Arcibiskup Georg Gänswein navštívil legendárního jezdce v roce 2016 a také se zdálo, že má relativně dobré zprávy. Tvrdil, že vzhled pilota se po nehodě moc nezměnil. "Seděl jsem naproti němu, vzal jsem do dlaní obě jeho ruce a podíval se na něj. Jeho tvář je, jak všichni víme, typickou tváří Michaela Schumachera. Nyní je ale trochu plnější," citoval arcibiskupa německý deník Bild.

S dalšími podrobnostmi se svěřil také bývalý šéf Ferrari Jean Todt. Ten pro Radio Monte-Carlo přiznal, že ačkoliv je v podobných prohlášeních opatrný, ty o zdravotním stavu legendárního jezdce jsou pravdivé. 

"Jeho rodina bojuje jak může a naše přátelství už samozřejmě nikdy nebude stejné jako dřív. Protože forma komunikace je jiná než dříve," uvedl s tím, že se snaží bojovat.

Se Schumacherem se údajně potkal také šéf Formule 1 Bernie Ecclestone. Ten uvedl, že Michael momentálně není schopen vnímat. Dodal ale, že až se jeho stav zlepší, zodpoví na všechny vyřčené otázky. 

Témata: Michael Schumacher