Michael Jackson: Nedůstojná poslední show… Tři písně, pak se něco stalo!

Michael Jackson 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

9. září 2019 12:02

Je to deset let, co Michael Jackson plánoval velký comeback na pódia, ovšem než ho stihl uskutečnit, zradilo ho zdraví. Jeho poslední koncert se tedy datuje do roku 2002. Byla to show nehodná krále popu...

Letos uplynulo deset let od záhadné smrti legendárního zpěváka Michaela Jacksona, k níž došlo necelé tři týdny před plánovanou spektakulární sérií 50 comebackových koncertů v londýnské O2 aréně, po nichž hodlal Jackson s koncertováním navždy skončit. Tou dobou byl na šňůře naposledy před dvanácti lety při HiStory Tour, která odstartovala v Praze.

Poslední koncert během tohoto turné ale nebyl tím opravdu posledním v Jacksonově kariéře. Král popu se na pódiu naposledy objevil koncem dubna 2002 v legendárním divadle Apollo v New Yorku. Motivace k vystoupení byla poměrně podivná.

Jednalo se totiž o koncert, jehož výtěžek šel ve prospěch Demokratické strany a bývalého prezidenta Billa Clintona. Peníze měly být později využity k přesvědčování občanů, aby chodili k volbám. Nakonec se podařilo vybrat asi 3 miliony dolarů. Vzhledem k tomu, že zazněly jen tři písně, tak každá získala milion na účet.

Jackson vystoupil se skladbami Dangerous, Black or White a Heal the World, na kytaru jej doprovázel někdejší člen Red Hot Chili Peppers Dave Navarro. Zajímavostí je, že se dodnes neobjevil kvalitní videozáznam koncertu, ač několik klipů existuje.

Kariéra krále popu šla následně prudce z kopce. V následujícím roce byl podruhé obviněn ze sexuálního zneužívání dětí a policie provedla razii na ranči Neverland. Jackson nakonec soud vyhrál, ale jeho pověst byla opět pošramocena. Koncem června 2009 pak zemřel na srdeční selhání.

Témata: Michael Jackson