William a Kate v ohrožení života! Palác je na nohou!

Kate a William 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

9. září 2019 10:08 | Aktualizováno: 10. září 2019 9:13

Princ William a vévodkyně Kate jsou odhodláni podstoupit na podzim nevídaný risk. Vydají se totiž na zahraniční cestu do Pákistánu. V královském paláci už dopředu roste napětí, že se tam následník trůnu s manželkou ocitnou v přímém ohrožení života.

Celý svět zajímá především první zahraniční cesta prince Harryho a vévodkyně Meghan od narození potomka, na podzim se ovšem do ciziny chystá i budoucí král William s manželkou Kate. Vévoda a vévodkyně z Cambridge mají namířeno do bouřlivého Pákistánu, proto panují v paláci velké obavy o jejich život.

Podle zjištění nedělníku Mail on Sunday proto Britové vyšlou v předstihu  speciální policejní tým, který má provést průzkum terénu. Teroristům se zde totiž v minulosti podařilo zabít prominentní osoby včetně zdejší premiérky.

„Je tam jednoduše příliš mnoho lidí a příležitostí, aby se něco stalo,“ vysvětluje zdroj listu z okolí královské rodiny. Největší obavy panují, že by se mezi davy, které se dostanou do blízkosti páru, mohl skrývat sebevražedný atentátník.

Úkolem tajných policistů je prohlédnout trasy, místa oficiálních akcí, letiště a další lokace, které představují potenciální riziko. Destinace, které William a Kate navštíví, mají navíc zůstat do poslední možné chvíle v utajení.

Podobná opatření v souvislosti s královskou návštěvou už v Pákistánu zažili. V roce 2006 sem totiž zavítali princ Charles s vévodkyní Camillou.

Témata: Princ William Kate Middleton královská rodina (gbr) Pákistán