Krásná Jennifer Lawrence? Co jste o ní nevěděli

Jennifer Lawrence 28

Autor: Jan Novák, stars24.cz

27. prosince 2017 3:00

Zřejmě jedna z nejkrásnějších a nejtalentovanějších hereček Hollywoodu současnosti. Díky svému odhodlání stát se herečkou se Jennifer Lawrence z amerického středo-východu dostala přes seriálové účinkování až k větším filmovým rolím.

Jennifer Lawrence, celým jménem Jennifer Shrader Lawrence, se narodila 15. srpna 1990 v Louisville, Kentucky. Je americká herečka. Její první větší rolí byla jedna z hlavních postav v televizním seriálu The Bill Engvall Show (2007–2009). Později se objevila v nezávislých snímcích Spálené životy (2008) a Do morku kosti (2010), přičemž za druhý zmíněný byla nominována na řadu filmových ocenění, včetně Oscara či Zlatého glóbu za nejlepší ženský herecký výkon. Ve dvaceti letech se tak stala druhou nejmladší herečkou nominovanou na Oscara v této kategorii.

V roce 2011 si zahrála v akčním sci-fi snímku X-Men: První třída. Následující rok si získala uznání filmových kritiků za svůj výkon ve filmu Hunger Games, který je adaptací stejnojmenného bestselleru. Za film Terapie láskou (2012) získala Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli, Zlatý glóbus za nejlepší ženský herecký výkon a řadu dalších ocenění a nominací. Za svůj výkon ve filmu Špinavý trik získala v roce 2014 cenu Zlatý glóbus za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli.

V roce 2016 excelovala ve sci-fi filmu Pasažéři, kde hrála po boku Chrise Pratta. Letos má za sebou horor matka!V roce 2018 se můžeme těšit na další film z řady X-Men: Dark Phoenix nebo Rudá volavka. 

Časopis Rolling Stone ji označil jako „nejtalentovanější mladou herečku Ameriky“. V letech 2015 a 2016 se stala nejlépe placenou herečkou Hollywoodu, kdy její filmy dohromady vydělaly 5 miliard dolarů. Za roli ve filmu Joy získala svůj třetí Zlatý glóbus.

Rozhodnutí o umělecké dráze přišlo ve čtrnácti letech, kdy přesvědčila své rodiče, aby s ní odcestovali do New Yorku a našli jí agenta. To se nakonec také podařilo a Jennifer ukončila střední školu o dva roky dříve, aby se mohla naplno věnovat svému snu. Je třeba zmínit, že se nikdy dramaticky nevzdělávala a svůj um přikládá instinktu pro ztvárnění role a talentu.

V současné době je jejím bydlištěm Santa Monica v Kalifornii, kam se přestěhovala z centra New Yorku.

Témata: Jennifer Lawrence