Meghan a Harry se BRÁNÍ ÚTOKŮM! Je to k ničemu!

Meghan Markle 10

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

6. září 2019 9:38

Britský princ Harry brání sebe i svou manželku, vévodkyni Meghan, před útoky ze strany veřejnosti. Poté, co oba vyzvali ke snižování emisí, se na ně ze všech stran snesla kritika za jejich chování, které hraničí s pokrytectvím. Tu se nyní snaží potokem Lady Diany odvrátit. Marně.

Princ Harry a vévodkyně Meghan přednedávnem vyzvali veřejnost, aby ve snaze o záchranu naší planety omezila co nejvíce létání letadlem a tím i spalování fosilních paliv a uhlíkovou stopu. Paradoxem je, že zrovna oni dva jsou jedni z mála Britů, kteří tímto způsobem naší planetě škodí nejvíce.

Na oficiální cesty, ale i na ty soukromé, totiž létají vlastním letadlem. A tak vyprodukují mnohem více škodlivých látek uvolňovaných do ovzduší, než obyčejní smrtelníci, kteří se tísní v malých prostorách letadla s desítkami dalších cestujících.

Oficiální výzva je Britům o to více k smíchu, podívají-li se na statistiky. Za poslední rok Harry a Meghan obletěli Zemi šestkrát. Za poslední dva roky nalétali dokonce 240 tisíc kilometrů. Tolik většina lidí nenalétá za celý život.

Jak se ale zdá, Harry s tím nehodlá přestat. Jen za posledních 11 dní absolvoval 4 lety svým soukromým tryskáčem. A ačkoliv tvrdí, že létá sám pouze kvůli bezpečnosti, nikdo mu to nevěří.

O to více, když jeho bratr, britský princ William s manželkou Kate a jejich třemi dětmi, týden odletěli na dovolenou do Skotska běžnou linkou nízkonákladové společnosti. Paradoxem je, že Harry si dělá vše jen horší.

Nová iniciativa Travalyst, kterou představil v Amsterdamu, kam mimochodem letěl komerční linkou, je projektem, do kterého se zapojily Booking.com, Skyscanner, CTrip, TripAdvisor and Visa. Chtějí pomoci zastavit levné cestování letadly a nezodpovědné přeplňování destinací turisty, kteří tam po sobě zanechávají nepořádek a trvale poškozují životní prostředí.

"Přiletěl jsem sem komerčním linkou. Trávím devadesát devět procent cestování v komerčních linkách. Příležitostně je třeba podle určitých okolností zajistit, aby moje rodina byla v bezpečí. Je to upřímně tak jednoduché vysvětlení," prohlásil Harry v Amsterdamu během přímé konfrontace.

Znamená to tedy, že jsou soukromé lety využívány jen kvůli Meghan? I tento názor se objevil na internetu. Většina lidí se ale domnívá, že Harry jednoduše říká nesmysly. "Jsou to kecy Princ William, který se ve skutečnosti stane jednoho dne králem, nelétá soukromými letadly! Je to jen výmluva pro cestování v luxusu. Jsou to pokrytci!" uvedl podle Daily Mail jeden z kritiků.

Témata: Princ Harry Meghan Markle