Freddie Mercury by dnes slavil: Uměl za to vzít, tady je důkaz!

Freddie Mercury 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

5. září 2019 20:39 | Aktualizováno: 5. září 2019 21:01

Můžeme jen hádat, jak by asi vypadala dnešní oslava 73. narozenin zpěváka Freddieho Mercuryho, pokud by už téměř 28 let nebyl po smrti. Existuje ovšem spousta důkazů, že za to Mercury uměl vzít.

Být naživu, legendární zpěvák Freddie Mercury by se dnes dožil 73 let, ačkoliv sám se nechal svého času slyšet, že se nepotřebuje dožít ani sedmdesátky, což se také naplnilo. Jeho posledním vzdorem byla oslava 41. narozenin na konci léta roku 1987, kdy už frontman kapely Queen věděl, že se nakazil virem HIV.

Bujarý večírek označovaný za „největší exces v historii ostrova“ se uskutečnil 5. září v Pikes Hotelu na Ibize. Vlastnil jej zpěvákův blízký přítel Anthony Pike, který považoval Freddieho za nejlepšího člověka, kterého v životě potkal.

Oslavy se účastnilo na 700 lidí, nechyběli třeba Kylie Minogue či Jon Bon Jovi. Vypilo se 350 lahví prémiového šampaňského Moet & Chandon, rozbilo se 232 sklenic. Účet zaplatil manažer Queen Jim Beach. To vlastně svými slovy později potvrdil i sám Anthony Pike.

„O peníze nešlo. Freddie našel v hotelu své útočiště a přál si nezapomenutelný večírek. Když jsem se ho zeptal na rozpočet, zasmál se a řekl, že žádný neexistuje. Mohli jsme nechat zamrznout bazén a na něm bruslit slony, kdybychom chtěli. Přáli jsme si, aby to byla divočina,“ cituje Mercuryho dobrého kamaráda deník The Sun. 

Témata: Freddie Mercury