Enrique přišel o dceru! Zemřela v pouhých devíti letech!

Luis Enrique

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

31. srpna 2019 10:18

Rodinu bývalého trenéra španělské fotbalové reprezentace Luise Enriqueho zasáhla tragédie. Někdejší hráč Realu Madrid nebo Barcelony oznámil, že jeho devítiletá dcera Xana ve čtvrtek po pětiměsíčním boji podlehla rakovině.

"Budeš nám moc chybět. Budeme na tebe myslet každý den a doufat, že se jednoho dne zase potkáme. Budeš hvězdou, která povede naši rodinu. Odpočívej v pokoji, Xano," uvedl v prohlášení Enrique, který kvůli dceřině onemocnění v červnu skončil u španělské reprezentace.

Soustrast rodině vyjádřil mimo jiné i Josep Maria Bartomeu, předseda Barcelony, se kterou Enrique jako hráč i trenér získal po dvou titulech a strávil v ní celkem jedenáct let. Devětačtyřicetiletý Enrique má za sebou také angažmá v AS Řím a Celtě Vigo.

Španělský svaz informoval o tom, že před všemi ligovými zápasy o víkendu bude za zesnulou dívku držena minuta ticha. Současně požádal UEFA, aby mohl její památku uctít i před následujícími zápasy evropské kvalifikace. Reprezentace nastoupí 5. září v Rumunsku a poté v Enriqueho rodném Gijónu přivítá Faerské ostrovy.

Témata: Luis Enrique úmrtí