Královna Alžběta si nedá pokoj: Balmoral prozradil své tajemství!

Královna Alžběta II. 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

29. srpna 2019 14:22

Královna Alžběta odjíždí každé léto na milovaný skotský zámek Balmoral, kde se tradičně schází celá britská královská rodina. V největší oblibě jej ovšem má sama panovnice a její muž, princ Philip. Proč tomu tak je?

Královská rodina směle označuje letní pobyt na skotském zámku Balmoral za prázdniny, ač letos odpočinek narušily třeba záměry nového britského premiéra Borise Johnsona. Otázkou je, zdali pro zástupce monarchie nemá slovo odpočinek poměrně odlišný význam.

Traduje se, a říkají to i členové královské rodiny, že Balmoral je nejoblíbenějším místem královny Alžběty. Člověk by se domníval, že je to kvůli tomu, že je tu pryč od každodenních starostí spojených s úřadem panovníka. Podle zasvěcenců však panovnice komanduje ostatní i na svém letním sídle.

Zdroj serveru Vanity Fair tvrdí, že nejde o zrovna odpočinkové prázdniny. Dodržuje se pevně stanovená denní rutina. Dané je, kdy se rodina schází u jídelního stolu, vyžaduje se i převlékání oděvů, ke kterému někdy dochází až pětkrát denně. Královna si přitom potrpí na tom, aby vše šlapalo jako hodinky.

Ztěžovat život ostatním členům rodiny však na Balmoralu dokáže i manžel královny. Kvůli princi Philipovi musí zámek předčasně opouštět vévodkyně Sarah, jelikož jí nemůže odpustit potupu, kterou monarchii způsobila rozvodem s princem Andrewem.

Nejen Britové možná začínají chápat, proč se královskému páru na Balmoralu tak líbí. Královna a její muž mají otěže plně v rukou a dělají si, co si zamanou. Zbytek rodiny je tam ochotně poslouchá.

Témata: Královna Alžběta II. Princ Philip královská rodina (gbr)