Harry a Meghan: Nechutná přetvářka vůči lidem?!

Meghan Markle a princ Harry 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

28. srpna 2019 10:04 | Aktualizováno: 28. srpna 2019 11:48

Princ Harry se ženou Meghan mají u Britů pořádný škraloup, protože peníze od daňových poplatníků rozhazují často úplně zbytečně. I proto se pár ze Sussexu nečekaně rozhodl sestoupit k lidu. Není to ovšem celé jen přetvářka?

Princ Harry a jeho žena Meghan čelí v posledních dnech intenzivní kritice za to, že k cestování na dovolené využívají služeb soukromých tryskáčů. Britové dokonce ryšavého syna prince Charlese přestali mít za lidového prince. Jenže Harry s rodinou se rozhodli vypálit všem škarohlídům rybník.

Podle informací britského deníku The Sun totiž byli o víkendu přistiženi ve vesnické hospůdce The Rose & Crown v obci Winkfield v hrabství Berkshire, kde hlavní chod přijde zákazníky asi na 15 liber (430 korun). To působilo v ostrém kontrastu s nákladným a neekologickým způsobem cestování páru v předchozích dnech.

Deníku se ozval 53letý podnikatel, který přítomnost páru ze Sussexu v hospůdce zaznamenal. „Byli u stolu s osobní sekretářkou. Meghan chovala Archieho, který byl zlatý, neslyšel jsem ho brečet ani jednou za dobu, co tam byli,“ popsal svědek dění na místě.

Žádný další zákazník si vévody a vévodkyně paradoxně nevšiml. Zaměstnanci samozřejmě věděli, o koho jde, ale nechávali si to pro sebe. „Působili na mě, jako by tu už někdy byli. Povídali si jako normální pár a smáli se,“ dodal podnikatel, který ocenil, že se po nedávných kontroverzích pár opět přiblížil běžným lidem.

Otázkou ovšem je, zdali nešlo jen o dobře načasovanou přetvářku. Experti totiž Harrymu a Meghan vyčítají, že kráčejí od jedné PR katastrofy k druhé. Návštěva vesnické hospůdky je naopak jasnou trefou do černého.

Témata: Princ Harry Meghan Markle Archie Harrison Mountbatten-Windsor královská rodina (gbr)