Princ Harry v šoku: Sám si vzal život!

Princ Harry 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

27. srpna 2019 13:43

Princ Harry je v šoku ze ztráty blízkého přítele, s nímž před pouhými šesti lety absolvoval jedno pořádně extrémní dobrodružství. Počátkem srpna totiž tragicky přišel o život sedmatřicetiletý Jules Roberts. Co se mu přihodilo?

Princ Harry má momentálně svých starostí dost, ale osud si s ním dál krutě pohrává. Mezi stovkami kritických komentářů, které se poslední dobou sypou na jeho hlavu, totiž nedávno objevil parte starého dobrého přítele.

Sedmatřicetiletý dobrodruh Jules Roberts si podle informací listu Sunday Mirror sám vzal život 5. srpna, jeho tělo bylo později zpopelněno ve městě Newcastle-under-Lyme v hrabství Staffordshire. Vévoda ze Sussexu na smutečním obřadu chyběl, ale duchem byl bezpochyby přítomen.

Podle královských zdrojů deníku kamarádova smrt Harryho velice rozrušila, jelikož pro něj byla naprostým šokem. Princ poslal na pohřeb alespoň kytici. Jako novopečený otec ale jen těžko chápal, že za sebou Roberts zanechal malou dvouletou dcerku a manželku Francescu.

Jak na sebe vůbec oba pánové narazili? Jules před lety připravoval Harryho na extrémní polární expedici, mimo jiné mu dával lekce, jak správně používat saně. Navíc se rychle spřátelili a panoval mezi nimi vzájemný respekt.

Expedici v roce 2013 organizovala charitativní společnost Walking With Wounded, celebrity tehdy dělaly doprovod příslušníkům armády, kteří byli raněni během vojenských misí. Za dva týdny se jim podařilo urazit přes 300 kilometrů.

Témata: Princ Harry Jules Roberts královská rodina (gbr)