Meghan a Harry UTEKLI Z BRITÁNIE! Už to neunesli... Zasáhnout musel Elton John!

Meghan Markle a princ Harry 16

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. srpna 2019 14:24 | Aktualizováno: 23. srpna 2019 21:53

Britský princ Harry a vévodkyně Meghan se v posledních týdnech potýkali s masivní kritikou kvůli svému povrchnímu postoji k záchraně planety. Ačkoliv si budují roli ochránců Země a humanitárních dobrovolníků, ve skutečnosti sami dělají opak. Díky tomu ale došla trpělivost veřejnosti i politikům! A Meghan s Harrym se raději rozhodli odletět pryč.

Vše začalo, když se britský princ Harry v rozhovoru s bioložkou Jane Goodallovou nechal slyšet, kolik by si přál mít dětí. Legendární vědkyně totiž uvedla, že si přeje, aby lidé neměli „příliš mnoho dětí“, aby nezatěžovali životní prostředí a klima. Na to jí Harry podle deníku The Sun skočil do řeči a prohlásil: "Dvě jsou maximum!" Tím ukázal, že ani on nechce planetu Zemi příliš zatěžovat.

Následně s vévodkyní Meghan vyzvali veřejnost, aby ve snaze o záchranu naší planety omezila co nejvíce létání letadlem a tím i spalování fosilních paliv a uhlíkovou stopu. Paradoxem je, že zrovna oni dva jsou jedni z mála Britů, kteří tímto způsobem naší planetě škodí nejvíce.

Na oficiální cesty, ale i na ty soukromé, totiž létají vlastním letadlem. A tak vyprodukují mnohem více škodlivých látek uvolňovaných do ovzduší, než obyčejní smrtelníci, kteří se tísní v malých prostorách letadla s desítkami dalších cestujících.

Oficiální výzva je Britům o to více k smíchu, podívají-li se na statistiky. Za poslední rok Harry a Meghan obletěli Zemi šestkrát. Za poslední dva roky nalétali dokonce 240 tisíc kilometrů. Tolik většina lidí nenalétá za celý život.

Nejde ale jen o letadla. Oba také využívají soukromá auta nebo jachty. I ty produkují enormní množství škodlivých látek. A britským poslancům už došla trpělivost.

Do Meghan s Harrym se za všechny pustila jejich mluvčí Teresa Pearce z labouristické strany. "Vzhledem k pozici, kterou zaujali vůči klimatickým změnám, se jejich chování jeví jako anomálie, kterou by si měli uvědomit," vmetla jim například do tváře!

Utekli ke známému zpěvákovi!

Královský pár ale nehodlal déle snášet kritiku a rozhodl se Británii opustit! Spolu se synem Archiem byli viděni, jak odletěli do soukromého letadla do Francie.

Následně se ukázalo, kde vlastně jsou. Překvapivě to prozradil Elton John, který útoky na jejich adresu označil za nesmyslné a prozradil, že královskému páru nabídnul na cestu své letadlo.

Let byl navíc údajně uhlíkově čistý, protože nepřispěl k navyšování emisí skleníkových plynů v atmosféře. Měl totiž být vykompenzován příspěvkem společnosti Carboon Footprint.

Meghan a Harrymu také poskytl svůj dům v Nice. "Matka prince Harryho princezna Diana, byla jedním z mých nejdražších přátel. Cítím povinnost chránit Harryho a jeho rodinu před zbytečnými útoky tisku, který přispěl k jejímu předčasnému úmrtí," uvedl zpěvák na sociální síti!

Témata: Meghan Markle Princ Harry Elton John